Тимчасова державна допомога призначається дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів.

Механізм надання тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання (перебування) їх невідоме, передбачений постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 189, - повідомляє пресслужба Міністерства юстиції.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Постанова називається "Про затвердження Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме".

Дитина може отримати допомогу від держави, якщо є відомості про платника аліментів у Єдиному реєстрі боржників, або ж аліментщик знаходиться під слідством, чи місцеперебування платника аліментів невідоме.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Допомогу отримує один з батьків, який виховує дитину, і з яким дитина проживає.

Вона призначається з урахуванням матеріального стану сім’ї, в якій виховується дитина, в розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Нагадаємо, ми писали, що розрахунок субсидій: що не включається у допомогу.

Як повідомляв "Знай.ua" постійні приниження у МСЕК можуть припинитися: "Чому люди мають показувати, що рука не виросла".

Також "Знай.ua" інформував, підліткам пропонують допомогу, яка так потрібна: куди звертатися.