Промислово-інвестиційна група "Смарт-Холдинг", яка належить олігарху Новинському, заявила, що подала проти Росії 19 позовів до Європейського суду з прав людини. Шість із цих позовів стосуються захоплення чи знищення торгових центрів "Амстор", зокрема в окупованому Маріуполі.

Про це стало відомо завдяки публікації "Смарт-Холдингу" у мережі Facebook.

"Амстор" Новинського у Маріуполі, скріншот: Telegram
"Амстор" Новинського у Маріуполі, скріншот: Telegram

"Ані у нас, ані в українських чи міжнародних юристів вже не буде можливості фізично зафіксувати руйнування. Саме з цією метою загарбники зносять обстріляні власноруч будинки в окупованих містах. Але це відео залишиться доказом злочину. Ми додаємо його до заяв, які підготували до Європейського суду. з прав людини", - кажуть у групі.

Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube
Вадим новинський. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Нагадаємо, що приховування військових злочинів під виглядом реконструкції, зокрема знесення будинків, відбувається у Маріуполі з літа 2022 року.

Наприклад, у Telegram-каналі "Батальйон Монако" вже відреагували на цю новину. Блогери гадають, що олігарх Новинський "намагається щось розповідати про російську агресію, і нібито після перемоги України він все відбудує, а також продовжить заробляти на українцях".

Однак є одне дуже показове відео, де Новинський у Маріуполі говорить про "російську другу державну мову в Україні". За два роки до війни Новинський приїжджає до Маріуполя, зустрічається з педагогами та пропагує розмовляти більше російською.

Схоже, це було його реальне ставлення. А хто і що отримав у результаті - це судити не нам.

Нагадаємо, дали 5 мільйонів: Спартака Суботу спіймали на "відбілюванні" проросійських депутатів.

Раніше повідомлялося, Микола Томенко поставив важливе питання: "Що робити з "Безсмертним полком Путіна в Україні"?"

Також, справа Сенніченко: як колишній заступник голови ФДМУ Сергій Ігнатовський лобіював інтереси олігархів у держструктурах.