Як відомо, зневіра відноситься до смертного гріха. Душа у такому стані може бути досить тривалий час.

У такі моменти, щоб позбутися скорботи та душевних мук, люди звертаються до молитви. Причина душевних страждань може бути спричинена зовнішніми факторами. Людину може турбувати втрата близької людини, стан здоров'я близьких, тривала розлука з рідними тощо.

Церква, скріншот: YouTube
Церква, скріншот: YouTube

Якщо це переросте в депресію, Православна Церква рекомендує звернутися до психотерапевта, проте молитви при цьому зайвими не будуть. Православному віруючому треба знайти в собі сили, щоб звернутися до Бога, Пресвятої Богородиці чи святих угодників. Божа Матір – заступниця і молитовниця перед Сином за грішних людей.

"О, святі і достохвальні мучениці Віро, Надіє і Любове і мужніх дочок мудра мати Софіє, до вас нині звертаємося зі щирою молитвою; бо хто може заступатися за нас перед Господом, якщо не віра, надія і любов, ці три наріжні чесноти, образ яких ви на собі показали! Вблагайте Господа, щоб Він покрив нас Своєю невимовною благодаттю в скорботах і напастях, спас і зберіг як благий і чоловіколюбець. Його славу, як незаходиме сонце, нині бачачи, допомагайте і нам у наших смиренних молитвах, щоб простив Господь Бог наші гріхи і беззаконня і щоб помилував нас грішних і недостойних заради Його щедрот. Моліть же за нас, святі мyчениці, Господа нашого Ісуса Христа, Йому ж славу возсилаємо, з безначальним Його Отцем і Пресвятим, і благим, і жuвотворчим Духом нині, і повсякчас, і навіки-віків. Амінь."

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

молитва, фото Pxhere
молитва, фото Pxhere

Молитися можна як у храмі, так і вдома перед іконою. Головне, щоб мотиви були щирими, і тоді Господь змилуеться над вами.

Нагадаємо про дві важливі молитви до Святого Духа, які допоможуть жити: "Освяти мене і веди мене, зміцнюй, радуй і вчи".

Раніше ми повідомляли про молитву до Господа на очищення від гріхів, проститься все, якщо читати щиро: "Всевишній, почуй мене".

Також стало відомо про молитву Пресвятої Богородиці про щастя в сім'ї: "Ми прославлятимемо і дякуватимемо Богу...".