Відбулася щотижнева нарада в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

На обговорення було винесено декілька ключових питань: підприємства теплопостачання, їх готовність до нового опалювального сезону та як відбуватиметься відновлення підприємств, що були пошкоджені внаслідок російської агресії.

Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео
Опалювальний сезон, фото: скріншот з відео

Згідно з даними обласних адміністрацій, станом на 1 серпня 2023 року, підприємства теплопостачання готові до нового сезону на 60%.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України заявив, що Міністерство системно готується опалювального сезону в режимі 23/24. За його словами головним питанням є відновлення пошкоджених систем теплопостачання.

Популярні новини зараз
Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Олександр Кубраков. Фото: скрін youtube

Про готовність теплових електростанцій, він сказав наступне:

“Можу сказати, що теплова частина в практично усіх ТЕЦ наразі відновлена” Олександр Кубраков

Окрім цього, Міністерство працює над забезпеченням резервними потужностями. Зараз на розгляд Кабінету Міністрів України винесено питання про виділення коштів для фінансування заходів, спрямованих на будівництво та відновлення резервних потужностей. В разі схвалення цього питання, кошти будуть виділені з Фонду ліквідації наслідків російської збройної агресії.

Незабаром вирішиться питання і про продовження ПСО. Також Віцепрем'єр-міністр відновлення України зазначив, що його Міністерство продовжує співпрацювати з Міністерством фінансів, щоб відшкодувати різницю в тарифах для підприємств ТКЕ.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, одяг, медикаменти, харчування і не тільки: вагітні жінки та мами в Україні можуть отримати допомогу

Раніше на порталі Знай повідомлялося, українська компанія постачає сировину для виробництва літаків та ракет до росії

Також, наш портал інформував, українцям з інвалідністю призупинили виплату пенсій: як домогтися відновлення