У Верховній Раді з'явився новий законопроект №9574, у якому автор пропонує запровадити нове державне свято для всіх українців. Він має багату історію, а також відзначається в багатьох країнах світу. Це День подяки.

Законопроект є на офіційному сайті Верховної Ради. Автором виступив народний депутат від партії "Слуга народу" Георгій Мазураш.

Верховна Рада. Фото: скріншот youtube
Верховна Рада. Фото: скріншот youtube

За його словами, свято дозволить "підняти подяку на загальнонаціональний рівень, коли кожна людина матиме офіційну можливість висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити". Він зазначив, що ця традиція популярна у деяких високорозвинених країнах.

Якщо законопроект схвалять, День подяки відзначатиметься в Україні щороку 22 жовтня.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Чому саме 22 жовтня? Осіння пора, багата урожаєм овочів та фруктів, сприятиме запровадженню традиції проводити дане свято за святковим (родинним) столом. У світі 22 жовтня відзначають День змін на краще", - сказано в пояснювальній записці.

Запропоновані дати свят, скріншот
Запропоновані дати свят, скріншот

Варто зазначити, що з 1 вересня 2023 року українці переходять на новоюліанський календар, згідно з рішенням ПЦУ. Деякі свята відзначатимуться в інші дні.