З'явилася інформація, що співробітники одразу кількох антикорупційних органів викрили народного депутата України із фракції "Слуга народу" Анатолія Гунька на отриманні великого хабара.

Про це стало відомо завдяки повідомленням та кадрам від САП та НАБУ у соціальних мережах.

Затримання Анатолія Гунька, фото: САП
Затримання Анатолія Гунька, фото: САП

Повідомляється, що Анатолія Гунька викрили під час отримання першої частини "винагороди", за яку разом із двома спільниками він мав вирішити питання передачі в оренду підприємцю державних земель. Йдеться про 85 тисяч доларів (3,1 млн грн).

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що спільно з Національним антикорупційним бюро викрила на одержанні неправомірної вигоди чинного народного депутата України та двох його спільників.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Затримання Анатолія Гунька, фото: САП
Затримання Анатолія Гунька, фото: САП

"За попередньою версією слідства депутат разом із спільниками отримав першу частину коштів у сумі 85 тис. доларів США від приватного підприємця нібито за передачу в оренду державних земель", - повідомили у САП.

Депутат обіцяв бізнесменові за гроші забезпечити надання у обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (ухвалення пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату та двом його спільникам. Підозрюваним загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Юрій Ванетик: "Гарячі лінії" США зіпсують життя корупціонерам та злодіям.

Раніше повідомлялося, щоб ніхто не дізнався, чим закінчилася справа про "рекордний хабар": вирок ВАКС за згодою Злочевського засекретили.

Також, спільник військкома-олігарха Борисова втік за кордон: навіть міцні зв'язки не допомогли відмазатися.