Питання, як надовше зберегти продукти в вашому холодильнику виникає у багатьох господарів та господинь. Однак часто ми викидаємо багато їжі через незнання.

Ми розповімо вам про основні помилки при зберіганні продуктів, які змушують вас частіше ходити на ринок та у супермаркет, та витрачати більше сімейного бюджету.

Яйце, фото ivona
Яйце, фото ivona

Яйця в дверцятах холодильника

Такий продукт харчування як яйця птахів не виносить коливання температур. Через дверцята, які постійно то відкриваються, то закриваються, білок і жовток псуються або просто тухнуть. Правильніше залишати яйця в відсіку для овочів або на центральній полиці холодильника.

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Молоко, фото championat
Молоко, фото championat

Молоко в дверцятах холодильника

У молока є схожа історія. У дверцятах воно швидше псується і втрачає свою корисність. Молоко краще ставити в холодні частини холодильника, але так щоб воно не замерзло! А в дверцята вірніше буде покласти вершкове масло, рідкі приправи і соуси.

Каструлі, ілюстративне фото - Instagram
Каструлі, ілюстративне фото - Instagram

Повернення їжі в каструлю

Якщо хочете розігріти їжу — краще робити це в іншій посудині, а не в тій, що вона розміщувалася. Це допомагає припинити поширення хвороботворних бактерій. Зберігати каструлі і сковороди з приготовленою їжею правильніше на верхній полиці холодильника.

Овочі та фрукти в одному відсіку

У перший ящик можна покласти ті продукти, які швидше виділяють етилен (газ, який з'являється при дозріванні овочів і фруктів). Це, наприклад, помідори, груші та сливи. В інший ящик — ті, які виділяють його менше: огірки, морква, картопля, салат і яблука.

Зелень, фото: Знай.ua
Зелень, фото: Знай.ua

Мокра зелень в холодильнику

Якщо не просушити зелень і трави перед тим, як помістити в холодильник, вони дуже швидко з яскравих букетів перетворяться в «ганчірочки». Їх варто загорнути їх в паперовий рушник і ретельно промокнути. Це збереже продуктам свіжість.

Хліб у холодильнику

Хліб, як і будь-яку іншу випічку, краще тримати в теплих місцях. Однак якщо хочете з'їсти буханець пізніше — можна покласти його в морозилку, перед цим нарізавши на шматочки. Таким чином хліб не залежиться і не запліснявіє.

Часник. Фото: скрін youtube
Часник. Фото: скрін youtube

Цибуля і часник в умовах вологості

Цибуля і часник дуже бояться вологи, через що швидко пліснявіють. Кращим місцем зберігання для них буде сухий і темний ящик, а від холодильника краще відмовитися.

Нагадаємо, щоб було смачно і нічого не зіпсувалося: де краще зберігати домашню консервацію

Раніше ми писали про те, що викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослини "крадуть" жіноче щастя

Як повідомляв Знай.ua, реальна загроза здоров'ю: з якого посуду не можна пити каву і чай - перетворює напій на отруту