Правоохоронці повідомили про підозри головам правлінь "Волиньгазу", "Криворіжгазу" та "Чернігівгазу", які причетні до корупційних схем підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Дмитро Фірташ, скрін з відео
Дмитро Фірташ, скрін з відео

За повідомленням силовиків, ці компанії фактично контролюються менеджментом ТОВ "Регіональна газова компанія" (РГК, афілійована до підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа), яке загалом управляє 20 міськ- та облгазами, що становить 70% всіх газорозподільних мереж України.

СБУ повідомила чиновникам про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження
Показати ще

Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

"Таким чином, на підставі доказової бази, зібраної Службою безпеки, загалом оголошено про підозру вже 11-ти керівникам окремих облгазів і чотирьом функціонерам фінансово-промислової групи Фірташа", - підкреслили в СБУ.

Нагадаємо, що у травні цього року СБУ спільно з БЕБ викрили масштабну схему, що полягала у розкраданні посадовцям "облгазів Фірташа" понад 70% коштів, які призначалися на закупівлю газу.

газові схеми Фірташа
газові схеми Фірташа

За підрахунками слідчих, протягом 2016-2022 років незаконна діяльність фігурантів завдала державі збитків на 18 млрд грн.

Нагадаємо, Лукашенко врятував Фірташа від екстрадиції до США: отримав від Білорусі дипломатичну посаду

Також, партнер Фірташа Юрій Борисов втік за кордон але обзавівся апартаментами за 6 мільйонів доларів

Раніше "Знай.ua" повідомляв, людина Фірташа, голова ФРУ Дмитро Олейник, просить повернути йому 600 000 доларів сина