Українські супермаркети перерахували ціни на один із найважливіших продуктів - соняшникову олію. Скільки доведеться викласти у середині серпня, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Соняшникова олія є продуктом першої необхідності, адже використовується для приготування безлічі страв і має активний попит цілий рік. У середині останнього місяця літа супермаркети переписали цінники цей найважливіший продукт.

Соняшникова олія. Фото Знай.ua
Соняшникова олія. Фото Знай.ua

Так, станом на 15 серпня пляшка на 850 мл "Олейни рафінованої" в середньому коштує 62,02 гривні, що більш ніж на 4 гривні перевищує середню ціну липня – 57,75 гривні.
Найвища ціна на продукт зафіксована у Novus – 64,99 гривні, а найнижчий цінник у Megamarket – 59,2 гривні. У Auchan та Metro – 59,4 та 64,5 гривні відповідно.

Соняшникова олія, скріншот: YouTube
Соняшникова олія, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

В той самий час соняшникова олія торгової марки "Щедрий Дар" рафінована знизилася в ціні майже на 4 гривні за пляшку обсягом 850 мл. Замість липневих 60,62 гривні продукт коштуватиме 56,67 гривні. У Auchan продукт коштує 54,3 гривні, у Metro – 49,9 гривні, у Varus – 65,8 гривні.

Соняшникова олія. Фото: скрін Мінфін
Соняшникова олія. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, гріх не закупитись: супермаркети скинули ціни на деякі фрукти, що подешевшало.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.