Деякі українці отримають додаткові виплати ООН. Проте торкнеться це лише окремих категорій з-поміж пенсіонерів. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram.

Чиновник заявив, що уряд погодив проєкт, запропонований Мінсоцполітики щодо реалізації додаткової підтримки деяких груп пенсіонерів за участю Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Додаткова грошова підтримка за рахунок коштів ВПП ООН надаватиметься українцям пенсійного віку, які проживають на територіях активних чи можливих бойових дій, у тому числі переселенцям.

Які критерії дають пенсіонеру право на додаткові виплати від ООН :

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще
  • одержувати пенсію у розмірі до 3 тисяч гривень;
  • проживати на територіях активних чи можливих бойових дій;
  • не отримувати з 1 березня допомогу від міжнародних організацій, якщо було оформлено допомогу на проживання для ВПО.

Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонер. Фото: скриншот Youtube

Для кожного пенсіонера, який відповідає критеріям, розмір виплати буде розрахований індивідуально. Його визначатимуть як різницю між 3000 гривень та розміром пенсії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надбавки до пенсій: які умови дозволять додатково отримати від 150 до 258 гривень.

Також наш портал інформував, пенсії знизять через війну? У Міністерстві соціальної політики пояснили, що буде з виплатами та субсидіями.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, пропрацювали багато років, а пенсія все одно мізерна: у ПФУ пояснили, що найбільше впливає на розмір майбутніх виплат.