Такий звичний та популярний продукт як ковбаса перетворюється на розкіш для деяких категорій українців. Цінники на продукт постійно скачуть і здебільшого закріплюються на верхній позначці. Про це свідчать дані моніторингу порталу Мінфін.

В умовах повномасштабної війни багато українців залишилися без частини доходу або зовсім втратили його та живуть на допомогу. Водночас ціни у супермаркетах невблаганно зростають, зокрема на м'ясні товари. Деякі з них стають справжньою розкішшю для малозабезпечених громадян.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на ковбасу у серпні 2023 року

Ковбаса сирокопчена "Алан Брауншвейзька", яка у липні в середньому продавалася по 663,26 гривні за кіло, станом на 19 серпня коштує вже 696,40 гривні.

Ковбаса "Глобине" cалямі варено-копчена пропонується по 175,00 гривні за кілограм. Місяцем раніше цінник на продукт був вищим - 210,76 гривні за кіло.

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Ковбаса варена "Алан" докторська подорожчала і в середньому коштує 311,90 гривні за кілограм. У липні цінник на неї складав 291,11 гривні за кіло.

Ковбаса варена "Глобине" докторська піднялася у ціні з 218,07 до 242,00 гривні за кілограм.

В той самий час варена ковбаса Алан молочна ледве помітно подешевшала - з 113,99 до 112,48 гривні за 400 грамів.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, на касі доведеться вивернути кишені? Супермаркети переписали ціни на важливий продукт.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.