Чи можуть ТЦК зупиняти громадський транспорт для вручення повісток пасажирам: військком відповів

Маршрутка, фото: Знай.иа
Маршрутка, фото: Знай.иа

В Україні продовжується загальна мобілізація, яка передбачає роздачу повісток чоловікам. Вони можуть отримати документ будь-де, адже законодавство не визначає точних місць. Про це нагадав полковник Запорізького обласного ТЦК та СП Андрій Гуренко. Раніше серед українців виникало безліч суперечок про те, чи можуть вручати повістки на пляжах, скажімо. Однак це місце є громадським, тому уповноважені особи мають на це право. До списку дозволених місць, де можуть вручати повістки, також входить блокпост та зупинки громадського транспорту.

Блакитний Місяць та Супермісяць наприкінці серпня: що заборонено робити в цей потужний день

Рожевий супермісяць, фото Pixabay
Рожевий супермісяць, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Серпень 2023 року - унікальний місяць, не тільки тому, що ми спостерігали ретроградність одразу багатьох планет, але і з-за цілих двох місяців у повні. Перше було на початку місяця, а друге чекає на нас вже 31 серпня і його назва - Блакитний Місяць або Супермісяць. Безперечно, це дуже сильний день енергетично і до нього варто ґрунтовно підготуватися, щоб не прогаяти шанс налагодити своє життя, підштовхнути себе до позитивних змін. Цей час є чудовою нагодою для нового старту. У період спаду місячної енергії ми активно позбавлялися застарілого і непотрібного, проте тепер настає фаза починань, які будуть надійною основою для майбутнього.

Облгаз наплутав - українець платить: споживачам перевіряють нерви на міцність неправильними платіжками

Квитанції за газ, скріншот: YouTube
Квитанції за газ, скріншот: YouTube

Українцям перевіряють нерви на міцність, надсилаючи платіжки за блакитне паливо із неправильними нарахуваннями. Досягти правди споживачам буває дуже непросто. З відповідною скаргою до "Нафтогазу" звернувся один із клієнтів. Трапляються випадки, коли українцям приходять рахунки за комунальні послуги, які не відповідають переданим свідченням лічильника. З подібними скаргами трапляються і клієнти "Нафтогазу". Так, українець звернувся до газопостачальної компанії та заявив, що йому виставили неправильний рахунок за газ. У "Нафтогазі" йому порекомендували йти до облгазу, нібито помилка з його боку.

Митники вимагали хабаря з іноземного волонтера: гнав автівку на передову

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Українська митниця продовжує заробляти на всіх і всіх. На цей раз спробували стягнути 300 доларів хабаря з британського волонтера, який привіз на кордон пікап та попросив передати українським захисникам. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі facebook розповіла колишня телеведуча та переможниця конкурсу "Міс Україна-2016" Вікторія Кіосе. На жаль, це далеко не перший і найімовірніше не останній скандальний інцидент з українськими митниками.

Хліб майже по 35, а сіль знову стає "золотою": у сезон консервації підскочила вартість важливих спецій

Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua
Хліб у супермаркеті, фото: Знай.ua

В Україні щосили кипить сезон консервації, основними інгредієнтами якої часто є не овочі, а сіль і цукор. Тому знати ціни на ці продукти дуже важливо. щоб складати кошторис для майбутніх зимових заготовок. А для загального, так би мовити, розвитку пропонуємо нашим читачам ознайомитися і з цінами на хліб, адже він – усьому голова та його купують практично у кожній українській родині. Вартість батону пшеничного вагою 600 грамів у поточному місяці залишилася без змін – 32,96 грн. Водночас цукор та сіль, які активно використовуються українськими господарками для приготування заготовок на зиму, подорожчали.