Європейські вчені виявили, що жорстокий правитель Валахії Влад Цепеш, відомий як Дракула, хворів на рідкісне та незвичайне захворювання. Румунський тиран у прямому сенсі, плакав сльозами, змішаними з кров’ю.

Про це пише журнал Analytical Chemistry.

Дракула. Фото Вікіпедія
Дракула. Фото Вікіпедія

Влад III Басараб, відомий під прізвиськом Дракула, правив Валахією (середньовічним князівством на півдні сучасної Румунії) у XV столітті.

Він здобув популярність як правитель, який проводив жорстку політику захисту своїх земель.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

За оцінками істориків, щонайменше 80 тис. османів було вбито і страчено за його наказом.

кадр із фільму "Дракула", скрін з відео
кадр із фільму "Дракула", скрін з відео

Правитель жорстоко страчував людей посадженням на палю.

В поп-культурі Влад Дракула отримав популярність після виходу наприкінці ХІХ століття роману Брема Стокера "Дракула". У ньому румунський правитель постає вампіром-аристократом.

З сюжетом книги Влад Дракула після смерті вставав з могили, для того щоб пити кров і перетворюватись на кажана.

кадр із фільму "Дракула", скрін з відео
кадр із фільму "Дракула", скрін з відео

Образ Дракули досі популярний та використовується у багатьох сюжетах фільмів та книжок.

Вчені проаналізували написані Владом Цепешем та з'ясували, що його криваві сльози були спричинені рідкісною хворобою - гемолакрію, через яку кров потрапляла в його слізні протоки, кожен раз коли він плакав.

Свідки того, як Влад Цепеш плаче кривавими сльозами, вірогідніше за все вважали, що це відображало його злобний характер, а не було якимось захворюванням.

Нагадаємо, що батьки б'ють яйця об голови дітей та знімають на відео: новий тренд у TikTok набирає популярності. Челлендж з'явився у соцмережі у серпні цього року.

Раніше ми повідомляли, що в росії провели забіг "хатинок" на курячих ніжках: у деяких "пацієнтів" з'їхав дах. Вони шукають альтернативу іномаркам, які через санкції вже не можна ремонтувати.

Також стало відомо, що 9-річні діти тероризують все місто, нападаючи на мешканців без причини – їм нічого не можуть вдіяти.