Для всіх наших читачів, які хоч раз у житті замислювалися, що ж буде з людьми, якщо роботи раптом вирішать "повстати", є дуже показовою статистикою, і стосується вона також і українців.

Так, Міжнародна організація праці визначила той факт, що офісні працівники є найбільш підходящою "мішенню" для заміни штучним інтелектом категорією трудящих.

Про це прямо йдеться у новій доповіді, опублікованій на офіційному сайті Міжнародної організації праці (МОП).

Офіс. Фото: скрин відео
Офіс. Фото: скрин відео

За даними дослідження, близько 25% завдань офісних співробітників генеративний штучний інтелект може взяти на себе повністю. З половиною завдань ІІ може впоратися частково.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Штучний інтелект. Фото FreePik
Штучний інтелект. Фото FreePik

Керівникам у цьому контексті нейромережі загрожують меншою мірою – вони частково можуть впоратися лише з чвертю їхніх завдань.

У МОП вважають, що з високою ймовірністю вплив ІІ на зайнятість офісних співробітників виражатиметься не у ліквідації робочих місць, а в їхній трансформації. Ймовірно, знизиться трудомісткість, але при цьому підвищиться автономність робітників.

Дослідження також показало, що в розвинених країнах з високими доходами потенційному впливу ІІ схильні лише 5,5% робочих місць. У країнах із низькими доходами цей показник дорівнює 0,4%.

Нагадаємо, у Китаї створили переносний кондиціонер для тіла: гаджет охолодить вас через 30 секунд.

Раніше повідомлялося, звичка, яка може призвести до трагедії: в Apple розповіли чомусь небезпечно засипати разом зі смартфоном.

Також, на Steam стартує фестиваль українських ігор.