Штучний інтелект змогли навчити аналізувати дані, отримані завдяки магнітно-резонансній томографії органів кровоносної системи, щоб прогнозувати ризик розвитку серцево-судинних хвороб, у тому числі інфаркту та інсульту.

Результати відповідного дослідження, проведеного співробітниками Університетського коледжу Лондона, були опубліковані у науковому журналі Circulation.

У рамках дослідження, більше тисячі пацієнтів пройшли МРТ, після чого їх дані були проаналізовані штучним інтелектом або лікарями традиційним способом. Після цього за піддослідними спостерігали протягом 19 місяців щоб відслідкувати їх історію хвороби.

МРТ серця, фото: diagnosticimaging.com
МРТ серця, фото: diagnosticimaging.com

За підсумками експерименту, штучний інтелект виявився більш вправним у медичному прогнозуванні і зміг перевершити досвідчених лікарів.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Вчені оптимістичні щодо результатів дослідження. У майбутньому такі технології можуть використовуватися у широкій практиці, що може докорінно змінити лікування і профілактику серцево-судинних захворювань.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше штучний інтелект розповів про масові вимирання в історії: все було інакше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", вперше в історії штучний інтелект розробив ліки для людини.

Також "Знай.ua" писав, що штучний інтелект взяв смерть в свої руки: 15 хвилин і ви дізнаєтеся свою тривалість життя.