Департаментом житлово-комунального господарства Дніпровської ОВА було оголошено декілька тендерів на ремонт доріг.

Сума тендерів для виконання робіт складає 3 мільярди гривень. Всі види робіт, що указані у системі повинні повністю завершитися до кінця наступного року. Зокрема, капітальні ремонти будуть проводитися на чотирьох дорогах різних напрямків.

Ремонт дороги, кадр з відео
Ремонт дороги, кадр з відео

Найбільшу кількість підрядів на ремонтні дороги Дніпропетровщини, зазвичай, отримує "Будінвест інжирінг". Цю фірму пов'язують з колишнім головою ОДА Валентином Резніченком.

Валентин Резніченко
Валентин Резніченко

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Зокрема, відповідними службами, у травні цього року з компанією було укладено договір на утримання доріг обласного значення. Вартість договору становила 254 мільйони гривень. Цей контракт виявився найбільшим з осені, з початку повномасштабного вторгнення. Трохи пізніше виявився цікавий факт – на ремонти доріг в області компанія отримала 1, 5 мільярди гривень. Ця сума більша, ніж держава тоді витрачала на прифронтові та деокуповані території та їх відновлення.

Тоді співвласниця фірми – Яна Хланта, була подругою Резніченка. Після звільнення Резніченка з посади голови ОДА, та проведення обшуків у нього, вона продала свою частку компанії. Після обшуків ніхто затриманий не був. Переписана частка компанії на також давнього знайомого Резніченка та співвласника цієї фірми. Загалом, ця компанія з 2017 року з бюджету України отримала трохи понад 7 мільярдів гривень.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, повідомляв, оплатив адвоката за рахунок бюджету: голова сільради Миколаївщини знайшов гроші для захисту у суді по розтраті держмайна

Раніше на порталі Знай інформував, українця на візку змусили пройти "всі кола пекла", щоб купити спецквиток в "Укрзалізниці": "І тут Остапа понесло"

Також, наш портал повідомляв, нічого особистого, це бізнес: у французькому ресторані сім'ї голови Харківської облради Луценко проводили "російські вечори"