У польському місті Жешув, що недалеко від кордону з Україною, спалахнула смертельна хвороба. Кількість заражених становить понад 100 осіб, а загинуло вже 7 хворих. Про це повідомляє AP.

Смертельну "хворобу легіонерів" виявили щонайменше у 113 мешканців Жешува. Співробітники Агентства внутрішньої безпеки перевіряли різні об'єкти в місті, щоб знайти осередок поширення бактерій. Насамперед перевірили водогін, адже на думку експертів, саме таким шляхом могло статися зараження.

Медики, скріншот: YouTube
Медики, скріншот: YouTube

Вже відомо про сімох померлих внаслідок хвороби. Всі вони були літніми людьми і страждали на хронічні захворювання. Міська влада зазначає, що ситуація незвична і запускає профілактичні заходи. Понад 1000 кілометрів водопроводів Жешува продезінфікують хлором та озоном. Місцевим мешканцям радять спочатку відстояти воду, а потім закип'ятити, щоб вона втратила частину хлору.

Медики в лікарні, скріншот: Youtube
Медики в лікарні, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Хвороба легіонерів - це легенева інфекція, яка передається не через питну воду, а вдихання інфікованих водяних бризок.

Варто зазначити, що Жешув – транзитний вузол для міжнародної військової підтримки України. Також у регіоні дислокуються близько 10 тисяч американських військових.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, світ на порозі наступної пандемії? Новий штам коронавірусу прийшов у кілька країн, вакцини можуть бути безсилими.

Також наш портал інформував, "Божа кара" все частіше заражає людей - "корона" і поряд не стояла.

Крім того, ми писали, українці зможуть врятувати чиєсь життя після своєї смерті: як стати донором.