На Сонці постійно проявляється електромагнітна активність, і час від часу вона посилюється. Корональні діри, викиди корональної маси, сонячні спалахи - усе це призводить до того, що в навколишній простір потрапляє велика кількість заряджених частинок.

Магнітна буря, скріншот: YouTube
Магнітна буря, скріншот: YouTube

Їх підхоплює сонячний вітер і від Сонця на величезній швидкості несе в усіх напрямках, зокрема і в напрямку нашої планети.

Спалахи на Сонці можуть бути різної інтенсивності, від слабкої до дуже сильної.

Видання SWPC.NOAA повідомиляє, що вересні на українців чекають чотири потужні магнітні бурі, які можуть вплинути на ваше самопочуття.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще
  • 6 вересня — сильна магнітна буря.
  • З 7 по 10 вересня — триденна магнітна буря.
  • З 26 до 28 вересня — дуже сильна магнітна буря.
  • 30 вересня — помірна магнітна буря.

Магнітні бурі. Фото: Youtube
Магнітні бурі. Фото: Youtube

Хоча науковці таі і недовели, що магнітні бурі мають вплив на людський організм, багато хто все ж скаржиться на погане самопочуття через них. Люди у такі дні можуть відчувати запаморочення, головний біль та загострення хронічних хвороб.

Магнітні бурі. Фото: Youtube
Магнітні бурі. Фото: Youtube

Щоб підотимати свій організм у періоди сильної сонячної активності, потрібно регулярно займатися спортом, зібльшити кількість прогулянок на свіжому повітрі та споживати достатню кількість води.

Нагадаємо, ми писали, що до 80 тисяч за одну монетку: які радянські гроші можна продати та розбагатіти

Як повідомляв "Знай.ua" метеозалежність міф чи реальність: факти про чутливість до погоди.

Також "Знай.ua" інформував "Кабмін визначив формулу": Ельвіра Кириленко розповіла про компенсацію за зруйноване житло.