З Житомирської області прийшли трагічні новини. Відомий український льотчик із позивним "Джус" загинув в авіакатастрофі. Є інформація, що на Житомирщині у п'ятницю, 25 серпня, зіткнулися два навчальні літаки.

Про це стало відомо завдяки повідомленню українських медіа, а також заяві друга "Джуса" Павла Поцелуєв та волонтера Меланії Подоляк у соціальних мережах.

Андрій Пильщиков, фото: соцмережі
Андрій Пильщиков, фото: соцмережі

Так, у Житомирському районі зіткнулися учбові літаки Л-39, троє пілотів загинули. Інформацію про загибель Джуса повідомив Поцелуєв.

У прес-службі командування Повітряних сил ЗСУ наголосили українським журналістам, що офіційний коментар буде пізніше, враховуючи певні обставини та розпочате слідство. У свою чергу, ГБР вже почало розслідування.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Публікація Меланії Подоляк, скріншот: X
Публікація Меланії Подоляк, скріншот: X

"Ти мріяв про F-16 і дочекався новин про їх передачу. Ти любив свою пташку і буквально жив небом. Наше знайомство не було довгим, проте я вдячний тобі за важливі життєві уроки та драйв, який обов'язково залишиться у Повітряних Силах та стане двигуном важливих змін уже для нового покоління пілотів. Вічна пам'ять, Джусе. Тепер ти буквально триматимеш наше небо", — заявив Поцелуєв.

Відомо, що Джус (Андрій Пильщиков) служив льотчиком винищувача МІГ-29. Із початком широкомасштабного російського вторгнення захищав небо України. Брав участь у повітряній обороні Києва. В інтерв'ю The Washington Post, Financial Times CNN, Fox News, BBC News закликав західних партнерів надати Україні сучасні винищувачі.

Нагадаємо, на росії збили особистий літак євгенія пригожина: все у вогні, є жертви.

Раніше повідомлялося, що два літаки зіткнулися при спробі посадки в аеропорту: "Найглибші співчуття".

Також, жахлива авіакатастрофа забрала життя сотень людей: обгорілі тіла падали з неба.