Андрій Василенко – працівник Міністерства освіти та науки України, який висміював незалежність України та балтійських країн.

Окрім того, він поставив під сумнів бажання українців на початку 90-х вийти зі складу СРСР. Про це повідомляє "Новинарня".

Андрій Василенко. Фото: скрін сторінки в Фейсбук

Чоловік у день Незалежності України на своїй сторінці у соціальній мережі опублікував пост. У ньому він натякнув, що не всім колишнім країнам СРСР незалежність була корисною. Допис був написаний російською мовою та висміював українську мову. У ньому незалежність він назвав "кидаловом". Чиновник розкритикував листівки, які агітували виходити українців зі складу СРСР у 1990-х роках. Він вважає, що люди тоді голосували не за незалежність, а за можливість власного швидкого збагачення. Через те, що Україна тоді була одна з найсильніших республік, в економічному плані у складі Радянського Союзу.

Частина посту Андрія Василенка. Фото: скрін Фейсбук

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Окрім того, він висміяв країни Балтії, вказавши, що окупація Радянським Союзом це найкраще, що могло статися з Литвою. Врешті-решт він пише, що допис був опублікований не для "воскресіння" СРСР, а для того, щоб покращити країну. Наприклад він знає декілька речей з часів СРСР, які згодом занепали. Як приклад він приводить свій невідремонтований під’їзд часів Брежнєва, з якого сиплеться штукатурка.

Під своїм постом чиновник зібрав масу негативних коментарів від обурених користувачів. Вони звинувачують його в поширенні меседжів ворога, ворожій пропаганді та підриву діяльності української влади.

Євген Дикий – керівник національного антарктичного наукового центру при МОН, закликав СБУ перевірити особу цього чиновника на сприяння державі агресору в час воєнних дій.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, пільги, безкоштовне навчання та проживання: новій категорії українців допоможуть зі здобуттям освіти

Раніше портал Знай інформував, інвалідність та пенсії в Україні: мінімальні суми для всіх категорії, та як їх нараховують

Також, наш портал повідомляв, Міненерго провалює план щодо порятунку України від жорстких віялових відключень узимку