На українців, які займаються ввезенням гуманітарної допомоги, чекають зміни. Вони набудуть чинності у рамках нового проекту, який розробили у Міністерстві соціальної політики разом із волонтерами.

Проект передбачає впровадження автоматизованої системи, через яку проходитиме вся інформація про ввезення гуманітарки, розповіли в Мінсоцполітики.

Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube
Гуманітарна допомога. Фото: скрін youtube

Коли нові правила набудуть чинності, всі українці зможуть переглянути дані в онлайн режимі - хто і коли ввіз вантаж. Систему оцінять волонтери, які на платформі реєструватимуть та подаватиму декларації.

"Декларація шляхом інформаційного обміну буде прямувати на митницю. Система автоматично присвоюватиме декларації унікальний код. За цим кодом митники пропускатимуть вантаж", - додали у відомстві.

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Нові правила ввезення гуманітарної допомоги, скріншот
Нові правила ввезення гуманітарної допомоги, скріншот

Скористатися реєстром зможуть абсолютно всі громадські організації, які мають ЄДРПОУ. Крім того, волонтери зможуть подавати інформацію про залишки і куди вони направили гуманітарку.

"Постанова скасовує гарантійні листи. Це означає, що гуманітарна допомога для військових ввозитиметься без додаткового бюрократичного навантаження. Інформація про такі вантажі буде закрита для загалу з міркувань безпеки", - заявили в міністерстві.

Нагадаємо, "Вигребли до нуля": шахраї з кол-центру вкрали у волонтера всі гроші, зібрані на ЗСУ

Раніше ми писали про те, що новий податок обурив Гороховського: хочуть отримувати надприбутки і не платити

Як повідомляв Знай.ua, "Обслуговування на рівні плінтуса": "Нова пошта" відмовилася віддавати клієнту післяплату