Соціальні служби збираються перевіряти внутрішньо переміщених осіб.

Національною соціальною службою було заявлено, що вимушені переселенці мають підтвердити своє фактичне місце проживання на цей момент. Окрім цього, соціальні працівники можуть ходити й перевіряти, чи дійсно вони проживають за фактично вказаною адресою.

Перевірка виплат. Фото: Мінекономіки
Перевірка виплат. Фото: Мінекономіки

Та для перевірки є декілька причин, на які вказали у відомстві:

  1. Виявлення осіб, які вказали одне місце проживання, але повернулися до себе додому, або поїхали за кордон.

    Популярні новини зараз
    Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
    Показати ще
  2. Підтвердження кількості осіб внутрішніх переселенців для однієї громади. Це потрібно, щоб мати актуальні дані

  3. Для того, щоб верифікувати осіб, та перевірити чи дійсно актуальна допомога у тому, чи іншому випадку.

Кількість внутрішніх переселенців все збільшується. Навіть надати грошову допомогу всім у межах громади може просто не бути змоги. У зв'язку з цим будуть проводитися перевірки та виявлення найбільш потребуючих категорій осіб зі статусом ВПО. До прикладу, якщо громадянин, який отримав статус ВПО, раніше вже працевлаштувався та має змогу забезпечити себе та сім'ю, потреби у такій допомозі вже не буде. У такому разі допомога буде направлена на громадян, які дійсно потребують даної допомоги.

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

Деякі дані ВПО не є актуальними, через те, що українці виїжджають за кордон та не повідомляють про це відповідні служби. На новому місці вони продовжують отримувати грошову допомогу, хоча це і заборонено законом. Тому є потреба в актуалізації даних. в цілому, порядок нарахування коштів для ВПо не зміниться.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, масова мобілізація та тотальна корупція: українців попередили, яку зраду розганятимуть росіяни

Раніше портал Знай інформував, українцям за кордоном можуть припинити виплату пенсій: у ПФУ розповіли, що робити

Також, наш портал повідомляв, проходження медкомісій під час мобілізації: хто має право отримати відстрочку на півроку