У мережі показали, як справді виглядав султан Османської імперії Сулейман. Чому він сильно відрізнявся від актора Халіта Ергенча, який зіграв цього персонажа у серіалі ""Величне століття".

10-й імператор Османської імперії султан Сулейман народився 27 квітня 1494 року. Його період правління так запам'ятався людям, що за мотивами того часу зняли серіал "Величне століття".

Султан Сулейман, фото: вільне джерело
Султан Сулейман, фото: вільне джерело

Серіал став хітом, проте історики обурено його коментували, оскільки правдива історія сильно відрізнялася. Яким був насправді султан Сулейман.

Спочатку "Величне століття" не претендував на статус документалки, або історичної картини, тому частка вигадки допускається. Події, а також особистість падишаха брали з історичних джерел, бо про особисте життя там не було практично нічого, то довелося додумувати самим.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Султан Сулейман, фото: вільне джерело
Султан Сулейман, фото: вільне джерело

Якщо в серіалі персонаж був світський і менш жорстокий, то в житті все було інакше. Історики кажуть, що він був справжнім тираном.

Є портрети султана Сулеймана, які збереглися до цього дня, і можна впевнено сказати про те, що актор, який зіграв правителя, був зовсім не схожий на нього. У серіалі роль виконує Халіт Ергенч - статний чоловік у чудовій фізичній формі.

Султан Сулейман, фото: вільне джерело
Султан Сулейман, фото: вільне джерело

На знімках справжнього султана можна зробити висновок, що він був із зайвою вагою, і особливо не відрізнявся красою.

Нагадаємо, що суперниці з "Величного століття" зійшлися на "стрілку": Хюррем, Хатідже та Махідевран більше не воюють.

Раніше ми повідомляли, що дієту в гаремі султана Сулеймана витерпіла б не кожна: фанатки "Величного століття" здивовані.

Також стало відомо, що побилася з Хюррем і побудувала мавзолей: як склалася доля реальної Махідевран, яка втратила Сулеймана.