В період з 22 серпня по 2 вересня в системі державних закупівель Prozzoro було оприлюднено понад 55 тисяч різних тендерів.

Загальна сума всіх тендерів склала космічну вартість - майже 18 мільярдів гривень. Про це йдеться в матеріалі Наші Гроші.

Із 17, 89 мільярдів, лише 2,96 мільярда стосуються тендерів з ремонту доріг. На першому місці за вартістю знаходиться ремонт дороги в Дніпропетровській області. Так на проведення капітального ремонту місцевої дороги витратять майже 838 мільйонів гривень.

Ремонт доріг - фото unn.com.uk
Ремонт доріг - фото unn.com.uk

Друге місце займає закупівля дизелю для Укрзалізниці. В цьому випадку державних коштів витратять 799 мільйонів. Майже на 200 мільйонів менше ніж вартість дизелю для Укрзалізниці коштувала закупка регуляторів швидкості та шаф вимірювання рівня води для "Укргіденерго".

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

Четверте місце займає ремонт доріг на Дпіпропетровщині. Там планують відремонтувати дорогу місцевого значення за 447 мільйонів гривень. Ремонт водогону між до одного із сіл Запорізької області влетить в копієчку: 424 мільйони.

Шоста за величиною сума піде на капітальний ремонт будівлі для Нацгвардії. Там на це планують витрати 345 мільйонів гривень. Сьомим в списку є компанія "Енергоатом", відома своїми скандальними закупівлями. Цього разу вони планують витратити близько 322 мільйонів на закупівлю техзасобів та ПЗ.

За 307 мільйонів хочуть відремонтувати місцеву дорогу на Полтавщині. Саме цей тендер й займає 8 місце за вартістю.

ремонт доріг
ремонт доріг

Тендер з ремонту місцевої дороги займає й 9 місце, проте ремонтувати планують у Львівській області за 300 млн. Останнім в списку найдорожчих тендерів тижня - КП Київської міської державної адміністрації. Тут планують витратити майже 300 млн за закупівлю обладнання для керування освітлення ззовні.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, годує оккупантів та фінансує військові заводи: СБУ повідомила про підозру російському олігарху Фрідману

Раніше портал Знай інформував, ще й виявилася одруженою: жителька Львівщини вмовила переказати залицяльника 85 тисяч гривень

Також наш портал повідомляв, розбагатіла на держтендерах та порушувала умови: 88 млн на ремонт їдальні в Конча-Заспі віддали кримінальній фірмі