У деяких українців можуть виникнути проблеми з виплатою пенсії.

Перш за все це стосується громадян, які певний період часу працювали в рф та отримали страховий стаж там. Проте влада намагається зробити все, щоб такого не сталося. Про це заявила перша заступниця міністра Мінсоцполітики Марчак Дарія в рамках телемарафону.

Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook
Дарина Марчак. Фото: скриншот Facebook

За словами чиновниці з такою проблемою зіткнулися люди, які повертаються в Україну або з росії або з тимчасово окупованих територій. Окрім того, Марчак розповіла, що фактично нарахувати пенсію таким громадянам немає можливості. Адже для підтвердження всіх даних, що пов'язані з роботою, нарахуванням страхового стажу потрібно звертатися до рф. Окрім даних, необхідно отримати й підтвердження того, що громадянин не отримує пенсійних виплат на території росії. Саме ці факти унеможливлюють виплати.

Виплати пенсій, скріншот: YouTube
Виплати пенсій, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо ПриватБанк запускає революційну програму: що зміниться для клієнтів Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Заступниця міністра наголосила на тому, що це стосується не кількох сотень громадян, а зачепить значну частину людей.

Відсутність регулювання виплат для громадян, що значну частину життя пропрацювали на росії, зумовлене й тим, що рф денонсувала угоду про пенсійне забезпечення з Україною.

Дану проблему уряд обіцяє вирішити. Зокрема,нещодавно ВРУ ухвалила в першому читанні законопроєкт, який повинен змінити ряд правил щодо обчислення страхового стажу осіб, які працювали за межами України.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, відповісти неможливо? Пенсіонерам розповіли, як забрати свої гроші, якщо вдалося повернутися до України

Раніше портал Знай інформував, в ПФУ став доступним онлайн-сервіс: які виплати будуть оформлятися по-новому

Також портал Знай повідомляв, держава дасть гроші на придбання дров та вугілля: хто може отримати