"Укрзалізниця" вчергове потрапила в скандал. Дівчина з обмеженими можливостями придбала квиток у спеціально обладнаний вагон, однак добиратися до іншого міста їй довелося у старому купе.

Про це пасажирка Софія Грубова розповіла у Facebook.

Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці
Укрзалізниця. Фото з телеграм-каналу Укрзалізниці

Буквально тиждень тому "Укрзалізниця" запустила новий сервіс - замовлення спеціальних вагонів для осіб з інвалідністю.

Сервіс було створено для осіб з інвалідністю І групи або дітей з інвалідністю, пасажирів на кріслах колісних та осіб, які їх супроводжують.

Популярні новини зараз
НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Укрзалізниця. Фото: скрін youtube
Укрзалізниця. Фото: скрін youtube

Жінка з інвалідністю Софія Грубова придбала собі квиток у такий спецвагон та заповнила усі необхідні документи.

В день запланованої подорожі вона приїхала на львівський вокзал та повинна була сісти у спеціальний вагон поїзда №42 Трускавець-Дніпро.

Однак виявилося, що до схеми поїзда спецвагон не додали.

Укрзалізниця, фото: Знай.иа
Укрзалізниця, фото: Знай.иа

Дівчині довелося їхати 18 годин у звичайному вагоні, де неможливо пересуватися на інвалідному візку, а тим паче сходити самостійно до туалету.

"Укрзалізниця, а нормально знімати вагон зі спецкупе з поїзда без попередження та надання альтернативи? Їхати 18 годин Львів-Дніпро без можливості сходити до туалету. Про це я дізналася саме стоячи перед вагоном, коли провідниця зі здивованими очима дивилася на мій квиток і питала, коли я його купувала. Відповідно, у мене не було можливості хоч якось підготуватися до такої довгої та статичної для себе дороги. Я шалено зла. І вперше стикаюся з подібним", - поскаржилась Софія.

Компанія не надала жодних пояснень, чому не додала спеціальний вагон у схему потягу.

Нагадаємо, українця на візку змусили пройти "всі кола пекла", щоб купити спецквиток в "Укрзалізниці": "І тут Остапа понесло"

Як повідомляв "Знай.uа", в "Укрзалізниці" заявили про фальшиві квитки, які можуть бути на руках пасажирів: як визначити фейк

Знай.ua писав, експерт пояснив, що не так з жіночими купе в "Укрзалізниці": чоловікам доступ є, але місця немає