Організація об’єднаних Націй допоможе українцям у зимовий період. Вони будуть надавати спеціальні набори та паливні засоби.

Цим займається кластер з питань житла та непродовольчих товарів. Планується забезпечити теплими ковдрами, матрацами та іншими засобами біля мільйонів осіб. Про це у своєму повідомленні зазначило Міністерство інтеграції, яке активно співпрацює з ООН.

Зокрема, організація підготувала українцям високотемпературні ковдри, твердопаливні та електричні обігрівачі, теплі речі та матраци. Окрім таких наборів українці зможуть отримати допомогу у вигляді дров та вугілля.

Дрова, скріншот: YouTube
Дрова, скріншот: YouTube

Ймовірно, ця допомога буде направлена для більш вразливих груп населення: багатодітні сім’ї, малозабезпечені, та люди, які знаходяться у прифронтових районах.

Популярні новини зараз
Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Віддалені райони поблизу зіткнення не можуть повноцінно забезпечуватись, дістатися туди досить важко. Та і люди звідти виїхати не можуть, тому ООН буде видавати свої набори саме цій категорії населення. Саме їм буде досить важко пережити цю зиму у таких важких умовах.

Похолодання, фото Народна правда
Похолодання, фото Народна правда

Дрова також будуть доставлятися. По-перше, через складність логістики їх довезти не можна, по-друге – матеріальне становище населення дуже скрутне, по-третє, щоб збирати дрова самостійно потрібна безпека. Посадки та ліси наповнені мінами, тому збір дров зараз вкрай небезпечний.

Через обстріли ситуація з теплом може погіршитися, тому вкрай важливо забезпечити комфорт для громадян. Саме тому ця допомога зараз може бути доречною, особливо людям, які потребують цього в першу чергу.

Нагадаємо, портал Знай інформував, Юрій Романенко розповів чому українці можуть залишитись без опалення взимку: "Якщо не впораємося, то скажемо, що то все..."

Раніше на порталі Знай повідомлялося, субсидії для ВПО: фахівці Пенсійного фонду нагадали про важливі нюанси

Також, наш портал інформував, скасування санкції та доступ російських суден до європейського ринку: ООН таємно звернулась до Лаврова та хоче перемоги окупантів