Заплатиш – 1700 грн штрафу: водіям нагадали, що заборонено робити з авто

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування автомобілем або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливі новини з приводу штрафів за перефарбований кузов. Важливо знати, що при реєстрації авто є цілих 11 основних кольорів без уточнення щодо відтінків. Ось їх повний список: чорний, синій, зелений, бежевий, червоний, фіолетовий, помаранчевий, жовтий, білий, коричневий та сірий. Для українських водіїв нагадали, у яких випадках можуть накласти грошові санкції за фарбування авто. Повідомляється, що штраф на власника автомобіля можуть накласти за перефарбований кузов, якщо це не було офіційно оформлено.

"Треба бути готовим до гіршого": в "Укренерго" розповіли чи знадобляться генератори та павербанки цієї осені

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

В "Укренерго" повідомили, що у вересні вдалося стабілізувати ситуацію у енергосистемі. Таким чином, для українців до жовтня місяця не має виникати проблем із забезпеченням електроенергії. Про це голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький розповів у ефірі телемарафону "Єдині новини".

"На вересень і жовтень ми не прогнозуємо якихось проблем із покриттям споживання. Електроенергії зараз вистачає в системі. Звісно, якщо в ці місяці не буде масованих обстрілів", – заявив очільник.

Однак, ГУР Міноборони попереджає про те, що ризик масованих обстрілів енергетичних об’єктів восени залишається високим.

Взимку росія атакує Україну новими ракетами - британська розвідка

Ракетний удар окупантів по Рівненщині
Ракетний удар окупантів по Рівненщині

На даний момент російська федерація, можливо, вже почала підготовку своїх підступних планів щодо майбутніх обстрілів території України. Є побоювання, що окупанти застосовуватимуть в атаках на українську енергетичну систему взимку ракети, зроблені вже 2023 року. Про це стало відомо завдяки повідомленню британської розвідки у мережі X (колишній Twitter). Повідомляється, що минулої осені та взимку росія часто використовували для атак України крилаті ракети повітряного базування, особливо Х-101 та Х-102. Окупанти використовували стратегічну авіацію, щоб завдавати ударів із глибини території росії.

"Приват24" блокує комунальні платежі: клієнти у ступорі, у банку відмовчуються

"Приват24". Фото: скрін youtube
"Приват24". Фото: скрін youtube

"Приват24" блокує комунальні платежі, а співробітники банку нічим не можуть допомогти. Таку скаргу залишив на порталі Мінфін українець, котрий другий місяць поспіль стикається з труднощами при сплаті комуналки. За словами українця, він здійснив оплату за комунальні послуги через "Приват24", проте платіж просто блокується та "зависає" на стадії перевірки. Чоловік зазначив, що звертався на підтримку ПриватБанку, втім, жодної допомоги не отримав. Йому порекомендували спробувати сплатити послуги через термінал, але в його випадку це неможливо, оскільки він є воїном ЗСУ і перебуває на службі.

Заплатимо, як за дві квартири: що буде у квитанціях українців за світло після вересня

Квитанція, скріншот: YouTube
Квитанція, скріншот: YouTube

Для всіх наших шановних читачів, які уважно ставляться до своїх платіжок з комуналки, є важливі новини щодо тарифів на світ. Вже у жовтні тариф складе 2,64 грн за кВт*годину, і він не зміниться як мінімум до квітня. У середньому, згідно з нормами, сім'я із чотирьох осіб на місяць витрачає 190 кВт*год електроенергії. У жовтні 2022-го за такий обсяг струму потрібно було сплатити 273,6 грн. Тоді ще діяв тариф у 1,44 грн. У жовтні 2023-го за такий самий обсяг електроенергії українцям доведеться платити 501,6 грн.