Суддя Апеляційного суду назвав ChatGPT неймовірно корисним після того, як він скористався його функціями для написання частини свого рішення у справі.

Лорд Джастіс Бірс, який спеціалізується на праві інтелектуальної власності, заявив, що використав інструмент у судовому рішенні. Про це повідомляє Telegraph.

Суд Великобританії
Суд Великобританії

Виступаючи на конференції Юридичного товариства, лорд Джастіс Бірс сказав, що ChatGPT та подібні програми штучного інтелекту мають "великий потенціал".

"Я думаю, найбільш цікава можливість попросити ці мовні моделі підсумувати інформацію. Це корисно і буде використовуватися, і я можу сказати вам, що я використав її. Я беру на себе повну особисту відповідальність за те, що я вставив у своє рішення, я не намагаюся перекласти відповідальність на когось іншого. Все, що він зробив - це завдання, яке я збирався зробити і знав відповідь, і міг визнати її прийнятною", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном
Показати ще

Великобританія, скріншот: Youtube
Великобританія, скріншот: Youtube

Це перший відомий випадок, коли член британської судової системи використав чат-бот штучного інтелекту для написання частини рішення. ChatGPT, як і багато інших інструментів, у яких задіяний штучний інтелект, продовжують набирати популярності у світі. Але натомість і обережність - бо в якийсь момент люди вважають, що їх просто замінять.

Нагадаємо, сів і поїхав: найкращі моделі автомобілів в Україні за версією ChatGPT

Як повідомляв "Знай.uа", 22-річна студентка обхитрила суд за допомогою ChatGPT і скасувала виписаний штраф: "Було складно"

Знай.uа писав, чоловік закрутив роман з нейромережею, а вона його почала ігнорувати: "Писала, що цілує, а тепер динаміт"