Кожна українська родина, в якій виховують малолітніх дітей, мають право отримувати на них соціальну допомогу.

Розмір допомоги розраховується і виплачується в залежності від обставин: грошова допомога при народженні, аліменти від держави, допомога для матерів-одиначок, виплати багатодітним сім’ям та гроші для дітей-сиріт та дітей з інвалідністю. Про види допомоги та її розмір, розповіли "Факти.ICTV".

Народження дитини

Грошова допомога при народженні дитини дещо підвищилась і на такому ж рівні буде залишатися весь рік. При народженні малюка держава має виплатити батькам 41280 гривень.

Скрін, відео YouTube немовля
Скрін, відео YouTube немовля

Популярні новини зараз
Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень
Показати ще

Ця допомога нараховується частинами. Перша частина виплачується одразу і становить 10320 гривень, а далі розбивається на місяці. Так, кожного місяця на дитину отримують 860 гривень. Така ж грошова виплата передбачена і при усиновленні дитини.

Пакунок малюка

Окрім грошової допомоги держава надає Пакунок малюка. У цьому пакунку необхідні речі для дитини. Батьки можуть відмовитися від нього та отримати грошову допомогу.

Допомога матері-одиначці

Матері-одиначки отримують на дітей допомогу в залежності від віку. Так, дітям до 6 років виплачують 2272 гривні, від 6 до 18 років – 2833 гривні, на студентів віком з 18 до 23 років – 2684 гривні.

Виплати за дитину. Фото: скрін youtube
Виплати за дитину. Фото: скрін youtube

Державні аліменти

Державні аліменти на дитину виплачуються, якщо батьки ухиляються від аліментів. Розраховується така допомога з розрахунку на 50% від прожиткового мінімуму дитини. До 6 років передбачені виплати 1136 гривень, до 18 років – 1415 гривень.

Опіка

Діти, над якими встановлено опіку також можуть отримувати державну допомогу. Вона виплачується опікунам, але є власністю дітей. Так, грошові виплати до 6 років становлять 4544 гривні, від 6 до 18 років – 5666 гривень.

Допомога для дітей ВПО

Для дітей ВПО передбачені виплати у розмірі 3000 гривень щомісячно на одну дитину.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям дарують 50% знижку на оплату комуналки – деякі сім'ї вже можуть скористатися

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 10 000 гривень щомісяця: українці можуть оформити нову допомогу

Також, наш портал інформував, дитина народилася з 26 пальцями на руках та ногах, але мама бачить у ній "Бога"