Олігарх Павло Фукс, який за реєстрами значиться в Україні, насправді ще в перші дні повномасштабного вторгнення виїхав за кордон. Про це йдеться у розслідуванні журналіста "Української правди" Михайла Ткача "Батальйон Лондон".

Павло Фукс засвітився в Лондоні через те, що забув зняти харківський номер зі свого Land Rover. Автомобіль привернув увагу журналіста, а невдовзі з нього вийшов сам олігарх. Як зазначається в розслідуванні, реєстрами він зараз перебуває в Україні, але за фактом проживає в Британії з перших днів повномасштабного вторгнення Росії.

Павло Фукс. Фото: скрін youtube
Павло Фукс. Фото: скрін youtube

Павло Фукс пояснив свою "присутність в Україні" тим, що в перші дні війни на польському кордоні ніхто не займався скануванням документів. У Лондоні в олігарха посвідка на проживання завдяки інвестиціям у британські держоблігації, а ось в Україні - санкції та кримінальні справи.

Павло Фукс. Фото: Youtube
Павло Фукс. Фото: Youtube

Фукс потрапив під санкції РНБО у 2021 році, а навесні 2023 року отримав підозру від СБУ про фінансові махінації з державними стратегічними підприємствами та ухилення від сплати податків.
У коментарі Михайлу Ткачу олігарх заявив, що планує повернутися до України, проте лише після завершення війни, коли "відчиниться вікно можливостей" для ведення бізнесу.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще