Нова мінімальна зарплата та підвищення пенсії: як з 1 жовтня в Україні зміняться виплати

Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK
Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK

В Україні протягом 2023 року відбулося три етапи підвищення пенсійних виплат. Сюди входить весняна індексація, перерахунок для пенсіонерів, що працюють, а також ще одна індексація в липні. Суми були різними, від 150 до 1500 гривень. У Пенсійному фонді також нагадали, що у жовтні 2023 року не планів щодо підвищення пенсій, окрім як для громадян, яким цього року виповниться 70, 75 та 80 років. Вони можуть розраховувати на вікове збільшення. Пенсіонери, які досягли 80-річного віку, отримують збільшення у розмірі 570 грн. Пенсіонери від 75 до 80 років отримають доплату 456 грн, а люди від 70 до 75 років — 300 грн.

"Є на карті 5 тисяч?": українців масово атакують шахраї через Telegram, банки надають допомогу

Шахраї, фото з відкритих джерел
Шахраї, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Карткові шахраї дісталися і месенджера Telegram. Махінатори масово створюють підроблені акаунти українців і роблять спроби викрасти чужу особу. Потім під чужим ім'ям знаходять близьких людей жертви та простять переказати гроші на "ліву" картку. У той момент, коли гроші приходять на рахунок, вони виходять із мережі. Друзі та родичі звертаються до нібито власника, і тоді з'ясовується, що це робота зловмисників.

Віра Брежнєва зізналася у жалобі - Меладзе поряд немає, надія на українців: "Усередині тьма"

Віра Брежнєва, фото: Instagram
Віра Брежнєва, фото: Instagram

Віра Брежнєва — відома українська виконавиця, яка здебільшого пам'ятається всім за участю у колективі "ВІА Гра" та за відносинами з Костянтином Меладзе. Зараз, можливо, їхній шлюб уже не такий міцний. Можливо, вони давно вже не разом, приховуючи це від публіки. Але зараз артистка продовжує спроби адаптуватися до нашого суспільства після довгих років роботи в РФ. На цей раз вона захотіла чимось поділитися зі своїми шанувальниками. Про яку внутрішню жалобу вона говорить — не повідомляється. Це стосується розлучення з Меладзе чи повномасштабної війни, вбивств мирних жителів з боку росіян — Віра Брежнєва не натякає.

"Київводоканал" дав споживачам шанс попрощатися із боргами: що потрібно зробити

"Київводоканал", фото Нацполіції
"Київводоканал", фото Нацполіції

"Київводоканал" заявив, що деякі споживачі нагромадили борги за послуги водопостачання. До таких клієнтів ставляться з розумінням, адже через війну багато хто втратив доходи, тому їм дають шанс "розгребти" борги частинами. У деяких споживачів з різних причин, у тому числі і через війну, може виникати заборгованість. Ми завжди відкриті до співпраці, навіть зі споживачами, які заборгували нам дуже суттєві суми. Зокрема, ми пропонуємо реструктуризувати борг, розбивши його на щомісячні . платежі на зручний для вас термін ", - йдеться у повідомленні.

З 1 жовтня водіям загрожує "сезонний" штраф: за що каратимуть

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

З 1 жовтня українських водіїв почнуть посилено карати на дорогах, оскільки буде запроваджено "сезонний" штраф. За що можна заробити штраф, прописано у пункті 9.8 Правил дорожнього руху. З 1 жовтня по 1 травня всі водії зобов'язані включати денні ходові вогні або ближнє світло фар під час руху ха межами населених пунктів. Це правило діє незалежно від часу доби. Це сезонне нововведення має кілька практичних обґрунтувань.