Віталій Борт – чинний народний депутат від партії "Платформа за життя та мир". В минулому це заборонена партія "Опозиційна платформа за життя".

За даними розслідування "Схем" після 2014 року, Віталій Борт спокійно відвідував Крим та росію. Декілька разів він їздив до півострова з території росії, тоді, коли діяла заборона на виїзд з місць, які не не були КПП України.

Заборонені поїздки. Фото: Схеми

Журналістами було встановлено той факт, що у 2019 році матір депутата отримала громадянство російської федерації. Його батько має номер платника податків в країні агресорці. Сам народний обранець на запитання журналістів стосовно цілей в поїздку до Москви та півострову попри заборону, не відповів нічого.

Віталій Борт
Віталій Борт, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За даними журналістів, 15 серпня 2014 року депутат з Києва вилетів до Москви й зійшов у аеропорту "Домодєдово". Того ж дня його подорож продовжилася, і Борт літаком полетів до Сімферополя. Вже 19 серпня він вилетів звідти до Москви та попрямував до Києва прямо зі столиці рф. В той час він вже був депутатом 7 скликання.

У 2015 році також було декілька епізодів порушення заборони зі сторони народного депутата. 12 квітня він з Ростова-на-Дону вилетів до Сімферополя. У червні він з Сімферополя літав до Москви.

Віталій Борт
Віталій Борт, скріншот: YouTube

Цей же народний депутат був присутній у Макіївці у 2014 році, коли очільники мерії голосували за проведення референдуму, де вирішувалася доля Донбасу.

Після окупації Криму, у квітні 2014 року були впроваджені правила, згідно з якими в’їжджати та залишати півострів дозволяється лише через українські контрольно-пропускні пункти. За порушення цього закону передбачається адміністративна відповідальність – штраф. Але нардеп від ОПЗЖ до відповідальності за незаконний виїзд не притягувався.

Нагадаємо, портал Знай інформував, бездіяльність Міндовкілля вкраде у держави 600 мільйонів: гроші не потрібні під час війни?

Раніше на порталі Знай повідомлялося, падіння Дегтярівського мосту і до чого тут Труханов і Кличко: активіст "розклав все по поличках"

Також, наш портал інформував, генерал із ДПСУ Сергій Мул, який міг п'яним керувати авто, отримав нову посаду