У православному календарі 8 жовтня вшановують святу мученицю Харітіну. Інші назви свята: "Харітіни", "Харітінін день", "Столітня ткаля".

У народі, за звичаєм календаря народного, відзначають Харітіну Прялу, названу так тому, що святу вважали за покровительку ткачих і прях.

У цей час дні вже стають коротшими. Раніше вже добігали кінця роботи в полі, тому жінки збиралися разом і займалися рукоділлям. Тому день чудово підійде для дружніх посиденьок та рукоділля. Намагалися сьогодні виткати перше полотно. Його називали життєдайним. Вважалося, що якщо їм перев'язати ліве зап'ястя, то це захистить від витівок темної сили, не дасть навести на вас пристріт і псування.

Маленьких дівчаток можна навчити азам шиття чи вишивки. Але з хлопцями краще не зустрічатися, вони тільки весь день відволікатимуть дівчину, а день може бути вкрай продуктивним. Раніше був цікавий звичай: якщо жінка народжувала цього дня доньку, то повитуха клала дитину на полотно, яке породілля зіткала минулого року. І сама донька теж виросте чудовою ткалею, але важливіше те, що вона ще й не буде ніколи бідувати.

Популярні новини зараз
Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Незаміжнім жінкам варто цього дня прикраситись, вони можуть зустріти багатого чоловіка. А молодим дівчатам краще підбирати яскраві цікаві візерунки в одязі, щоби знайти собі пару.

Намагайтеся завершити сьогодні всі справи і віддати борги. Так ви звільнитесь не лише від морального непотрібного вантажу, а й від матеріального. Можете побудувати плани на майбутнє, помріяти та віддатись фантазіям. Але якщо йтимете на важливу зустріч, то не надягайте нові речі. Успіх принесуть тільки старі, в яких вам комфортно. А от якщо ваші стосунки з коханим стали сповнені злетів і падінь, то потрібно купити собі та ненаглядному срібному кільцю. Їх треба надіти один одному на середній палець лівої руки.

До чого сниться каблучка: тлумачення за сонником
До чого сниться каблучка: тлумачення за сонником, pixabay.com

Що не можна робити 6 жовтня

Цього дня не варто одягати новий одяг, особливо на важливі зустрічі. Не залишайте незакінчених справ і не залишайтесь у боргу. Розрахуйтеся з усім, із чим можливо. В решті цього дня немає заборон ні на роботу по дому, ні в саду.

Нагадаємо, що Ісус Христос захистить кожного , хто попросить: цю молитву потрібно читати так само часто, як "Отче наш".

Раніше ми повідомляли про молитву до Божої Матері за здоров'я і благо за онуків і дітей: "Накрий своїм святим покровом, захисту від хвороби".