"Енергоатом" знову відзначився серед усіх, хто робить скандальні закупівлі під час війни. Держпідприємство взяло за звичку завищувати ціни в тендерах, наприклад, в останньому з них кабелі дорожчі в 2-2,5 рази в порівнянні з ринком та "Укренерго".

Підприємство уклало новий договір з "Корпорацією ЕПМ" про реконструкцію повітряної лінії, згідно з даними в системі Prozorro. Загальна сума для виконання робіт – 16,18 млн грн

Засідання Енергоатому, фото Telegram
Засідання Енергоатому, фото Telegram

Зі всіх матеріалів, які потрібні для реконструкції, ціни завищили саме на контрольні та силові мідні кабелі. Вони коштували 3,38 млн грн, при цьому вартість вдвічі вища за вересневий прайс-лист великого постачальника "Укрпровід", пишуть "Наші гроші".

Так, Енергоатом порахував мідний кабель КВВГЕнг 7х2,5 по 286 680 грн/км, хоча Укрпровід пропонує дешевше – по 137 192 грн/км. Більше того, в іншому тендері вартість кабелю складала 101 812 грн/км. Загалом підприємство регулярно завищує ціни по всіх позиціях.

Популярні новини зараз
З цими хворобами точно не мобілізують: які болячки помітить навіть ВЛК Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще

Енергоатом завищив суми у тендері, скріншот
Енергоатом завищив суми у тендері, скріншот

Енергоатом завищив суми у тендері, скріншот
Енергоатом завищив суми у тендері, скріншот

Цікаво й те, що компанія перемогла без конкурентів, у торгах участі ніхто не брав. Нею володіють Олена Копчинська з Києва та зареєстровані в окупованому Донецьку Юрій Ситник та Олександр Гаврилюк. Вони є засновниками й інших донецьких фірм. З 2016 року "Корпорація ЕПМ" уклала договори з Укренерго та Енергоатомом на суму 336,20 млн грн.

Нагадаємо, у Вінниці ремонтують зупинку за мільйон гривень: за час війни на цю справу "злили" понад 15 млн.

Раніше ми писали про те, що витратять більше 5 млн на 120 тисяч банок згущеного молока: чиновники на Дніпропетровщині влаштували собі "солодке життя"

Як повідомляв Знай.ua, на Житомирщині витратять понад 4 млн на новий спортивний майданчик