У КМДА задумали оновити інформсистему для пошуку загублених тварин, яка має мінімальний попит серед українців. На це хочуть виділити пристойну суму – майже 5 мільйонів гривень.

Тендер на модернізацію інформсистеми "Реєстр домашніх тварин" оголосило комунальне підприємство "Головний інформаційно-обчислювальний центр" при КМДА 13 жовтня. Очікувана вартість - 4,95 млн грн, згідно з інформацією в системі "Prozorro".

Тендер КМДА, скріншот
Тендер КМДА, скріншот

Систему запустили ще у 2019 році для реєстрації, ідентифікації та обліку домашніх та безпритульних тварин Києва. Розробники "Реєстру домашніх тварин" вважають, що завдяки системі власникам буде простіше знайти загублених улюбленців.

Втім, їхня ідея майже провалилася, адже з дати запуску і до жовтня 2023 року у розділі "знайдені тварини" зареєстрували всього 15 оголошень, а в "загублених тваринах" - лише одне.

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Реєстр домашніх тварин, скріншот
Реєстр домашніх тварин, скріншот

Крім цього тендеру, у КМДА провели ще два подібні на 0,2 млн грн і 1,80 млн грн. Усі ці закупівлі стосуються удосконалення та обслуговування "Реєстру домашніх тварин", хоча за фактом українцям це не потрібно, варто зазначити. Загалом у систему пошуку тварин вже вклали 2 мільйони, і планують ще 5.

Нагадаємо, щоб з комфортом роз'їжджати на Lexus: міськрада купила для мера Миколаєва магнітолу за 35 тисяч

Раніше ми писали про те, що родина заступника Юлії Тимошенко Івана Крулька будує готельний бізнес у розпал війни: розслідування

Як повідомляв Знай.ua, щоб бути "в тренді" з чиновниками: військова частина на Волині хоче закупити бруківку на 1 млн