Як повідомляє Міністерство економіки України, через систему публічного замовлення було організовано тендерів на суму 59 мільярдів гривень.

У вересні 6 тисяч публічних замовників оголосили в системі 22 тисячі тендери.

Основними напрямами, куди спрямували кошти, стали:

Будівництво дороги. Фото: Youtube
Будівництво дороги. Фото: Youtube

Службою автомобільних доріг у Миколаївській області було оголошено два найбільших за сумою тендерів. На експлуатаційне утримання доріг вони планують витратити 2,4 мільярди та 2,2 мільярда. Після цих тендерів, друге місце посідає Укрзалізниця, яка планує закупити 44 нових вагони, вартість яких трохи перевищує 1,95 мільярдів гривень. Вагони будуть спрямовані і для перевезення людей з інвалідністю.

Департамент інфраструктури Сумської міської ради на реконструкцію теплових мереж планує витратити 1,3 мільярди гривень. Топ-5 найдорожчих тендерів закриває будівництво реабілітаційного корпусу для внутрішньо переміщених осіб та ветеранів. Цей тендер був оголошений Департаментом з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА.

Територія будівництва: скрін з DailyStar
Територія будівництва: скрін з DailyStar

Загалом, на поточний ремонт та будівництво було оголошено 2300 тендерів, на енергоносії 2200 тендерів, на медичне обладнання 2000 тендерів, на продукти харчування 1500 тендерів та на фармацевтичну продукцію також 1500 тендерів. У вересні Міністерство оборони закупило зимовий одяг українського виробництва на суму 628 мільйонів гривень.

Нагадаємо, портал Знай інформував, щоб із комфортом роз'їжджати на Lexus: міська рада купила для мера Миколаєва магнітолу за 35 тисяч

Раніше на порталі Знай повідомлялося, "Ми б у уже давно перемогли": військовий з криком душі звернувся до чиновників

Також, наш портал інформував, щоб бути "в тренді" з чиновниками: військова частина на Волині хоче закупити бруківку на 1 млн