Національне антикорупційне бюро (НАБУ) виписало нову підозру колишньому депутату Верховної Ради України Максиму Микитасю. Йому інкримінують розкрадання 307 млн. грн., які у 2018 році виділили з державного бюджету на будівництво захищених арсеналів.

Про це стало відомо завдяки новому повідомленню на офіційному сайті НАБУ.

До слова, в НАБУ не вказали ім'я підозрюваного, однак іточники одного з українських видань вказують, що йдеться саме про Микитаса.

Максим Микитась, фото: Facebook
Максим Микитась, фото: Facebook

Це третя справа, у якій фігурує Максим Микитась. Воно стосується контракту на будівництво захищених складів зберігання ракет та боєприпасів для Збройних сил України.

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

За інформацією НАБУ, у листопаді-грудні 2018 року на рахунки підконтрольної депутату фірми надійшло 307 млн. гривень від Міністерства оборони. Але будівництво об'єкта вона так і не розпочала, а виділені гроші було виведено на рахунки третіх компаній.

Сума могла бути меншою, але Микитась нібито пролобіював через посадових осіб вищого та старшого офіцерського складу Збройних сил України ухвалення змін до постанов Кабінету міністрів, які дозволили перерахувати аванс на будівництво у розмірі 80% замість 30%.

Максим Микитась, фото: Facebook
Максим Микитась, фото: Facebook

У справі лише шість фігурантів. Усім інкримінують ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – присвоєння майна та зловживання службовим становищем.

Також розповімо, що у 2019 році НАБУ оголосило про підозру Микитасю у заволодінні майном Національної гвардії на суму понад 81 млн. гривень.

У 2020-му йому повідомили про підозру на замовлення викрадення юриста в Києві. У тому ж році НАБУ повідомило фігуранту про підозру за фактом того, що у 2017 році підрозділ НАЕК "Енергоатом" уклав договір на 929 млн. гривень з підконтрольною йому компанією, за що чиновник держпідприємства отримав квартири.

2022 року Микитасю повідомили про підозру у пропозиції надання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (22 млн євро за можливість будувати метро у місті Дніпро).

Нагадаємо, є долари – немає субсидії: у Пенсійному фонді нарешті показали важливі ліміти.

Раніше повідомлялося, що шанс зірвати куш за радянський "скарб": українці можуть продати старі новорічні іграшки за пристойні гроші.

Також, привласнив 600 мільйонів і поїхав як людина з інвалідністю: Михайло Кіперман зараз насолоджується життям у Європі.