На днях дуже тихо пройшла новина про те, що Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відмовився заарештовувати колишнього президента "Укрбуду" Максима Микитася. На нього порушена справу про зловживання нерухомістю Національної гвардії. Незважаючи на досить вагомі причини, суд відмовив прокурору Спеціальної антикорупційної прокуратури у застосуванні до колишнього нардепа Максима Микитася запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Максим Микитась
Максим Микитась / Facebook

Всі законні підстави взяти під варту скандального забудовника Максима Микитася у суду були, подейкують українці, адже він, як годиться, протягом 5 днів так і не вніс заставу в розмірі 100 млн гривень.

Раніше ми писали про те, що ВАКС стягнув з екс-нардепа Микитася 80 млн гривень за порушення умов виходу під заставу. Також до Микитасю було застосовано запобіжний захід у вигляді застави в 100 млн гривень з покладенням певних обов'язків. Але, як видно, цього далеко не достатньо, щоб брати під варту людини такого рангу. Набагато простіше і швидше штрафувати гуляють в парках і жінок з дітьми за порушення карантину.

Якщо раптом читачі забули, Максима Микитася підозрюють в організації корупційної схеми заволодіння нерухомістю в Києві.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У документах мова йде про змову з колишнім командувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим. Слідство підозрює, що підконтрольний Микитасю забудовник будував житловий комплекс на території, закріпленій за НГУ, за умови, що частину квартир віддадуть військовослужбовцям. Але як це буває в Україні, через деякий час замість квартир у центральній частині Києва військовим запропонували квартири в іншому районі, ціни на житло в якому набагато нижче.

Микитась в залі суду, фото: Слово і діло
Микитась в залі суду, фото: Слово і діло

Раніше Знай детально писав про те, що оприлюднене пранкером Джокером листування генерального директора державної корпорації "Укрбуд" Олега Майбороди і скандального забудовника Максима Микитася, викликала масштабний резонанс серед користувачів соцмереж. А виявлені мільйонні угоди на будівництві Шулявської розв'язки, що "витягне" з бюджету міста більше мільярда і в результаті якого мешканці столиці вже рік змушені витрачати години в пробках, привернуло особливу увагу киян.

З листування стає ясно, що Микитась маніпулював Майбородою в своїх інтересах. Він активно цікавився, що залишилося на рахунках корпорації і ставив питання про те, що у того "на касі".

Українці вже давно задаються питанням – навіщо вони на свої гроші утримують масу антикорупційних органів, які з кожним місяцем пробивають все нове дно і не можуть впоратися з жодним підозрюваним у корупції?