Наближається опалювальний сезон, і немало українців сподіваються на житлову субсидію. Як перевірити, чи призначена допомога, розповіли фахівці Пенсійного фонду України.

На новий опалювальний сезон багатьом українцям автоматично призначили субсидію, а деяким потрібно повторно подавати заявки. Це можна зробити за спрощеною схемою – в онлайн режимі або звернувшись до відповідних органів.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Коли всі бюрократичні питання вирішені, виникає питання – як дізнатися чи призначили допомогу. Фахівці ПФУ дали зрозумілу інструкцію, яка допоможе ознайомитись з інформацією про призначену житлову субсидію. Для цього знадобиться смартфон або ПК з доступом до мережі та кілька хвилин часу.

Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube
Субсидія онлайн. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Крок №1

Зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та авторизуватись за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), "Дія.Підпису" або ID. GOV.UA.

Крок №2

Увійти до особистого кабінету та в меню зліва вибрати рубрику "Мої повідомлення".

Крок №3

У вікні, що з'явилося, вибрати розділ "Індивідуальні повідомлення" та ознайомтеся з текстом повідомлення про прийняте рішення про житлову субсидію.

Як перевірити субсидію. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua
Як перевірити субсидію. Фото: скрін facebook.com/pfu.gov.ua

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, як не втратити майбутню пенсію: у ПФУ пояснили важливу деталь про мінімальний страховий внесок.

Також наш портал інформував, "Вплине...": українцям розповіли, як на "теплих" субсидіях позначиться продаж особистого майна.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, роздадуть продукти і навіть гарячим обідом нагодують: як українцям отримати нову гуманітарну допомогу.