У соціальних мережах поширюються знімки картин із офісу голови компанії "Укрбуд", колишнього нардепа Максима Микитася. Його звинувачують у хабарництві та присвоєнні бюджетних коштів.

Однак ці картини не прості, а нагадують "творчість", яку було виявлено в маєтку колишнього Генпрокурора часів Януковича Віктора Пшонки.

Про це стало відомо завдяки публікації українського журналіста Дениса Казанського у соціальній мережі Facebook.

Публікація Дениса Казанського, скріншот: Facebook
Публікація Дениса Казанського, скріншот: Facebook

"Насправді, такі "твори" розповідають про наші еліти більше, ніж будь-яке розслідування", - написав Казанський.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Картина из офиса Микитася, фото: Facebook
Картина из офиса Микитася, фото: Facebook

На картині зображено самого Микитася, мера Києва Віталія Кличка, проросійського депутата Вадима Столаря та інших в образі "святих". На рамці знизу картини видно напис "З нами Бог".

Картина из офиса Микитася, фото: Facebook
Картина из офиса Микитася, фото: Facebook

"Картина з офісу Микитася. Раніше думав, що таке люблять тільки маразматики типу Пшонки, але виявилося, що це загальне відхилення всіх корумпованих жлобів", - написав Денис Казанський вже в мережі X.

Публікація Дениса Казанського, скріншот: X
Публікація Дениса Казанського, скріншот: X

Микитася та ще п'ять осіб підозрюють у заволодінні коштами Міністерства оборони у 2018 році, коли відомство уклало з підконтрольними народному депутату компаніями контракти на будівництво захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ.

Роботи мали закінчити до 2021 року. Проте фактично будівництво так і не розпочалося. Самого Микитася підозрюють у заволодінні 307 млн ​​грн, а загалом нардепу вручили вже чотири підозри.

Нагадаємо, 18 жовтня 2022 року його затримали за підозрою у хабарництві. За даними САП, він запропонував меру Дніпра Борису Філатову 22 млн євро за те, щоб Європейський банк реконструкції та розвитку уклав із підконтрольними екс-нардепу компаніями контракт на будівництво метро у Дніпрі поза конкурсом.

11 липня 2023 року ВАКС продовжив Микитасю утримання під вартою до 8 вересня, проте зменшив заставу з 40 до 20 млн. грн. 21 липня стало відомо, що він вийшов із СІЗО під заставу.

Микитась також є обвинуваченим у справі за фактом заволодіння 81 млн. грн. коштів Нацгвардії при будівництві квартир для військовослужбовців.

У 2010—2016 роках Микитась був президентом державної будівельної корпорації "Укрбуд" та членом партії "УДАР".

Напомним, Максим Викторович Микитась: биография, компромат.

Раніше повідомлялося, дружина та теща скандального Микитася хочуть відібрати в інвесторів «УкрБуда» 200 млн, – ЗМІ.

Також, ексвласника мережі ресторанів "Tarantino" підозрюють у фінансуванні війни.