В українських супермаркетах досить впевненими темпами дорожчають багато категорій продуктів. Зокрема, покупцям стало складніше дозволити собі твердий сир, ковбаси та оливки. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Цінові тенденції в українських супермаркетах не тішать "худі" гаманці покупців. Деякі категорії продуктів українці можуть дозволити собі не те що рідко, а хіба що на деякі свята. Зокрема, спостерігаються рекордні цінники на сир, ковбаси та оливки.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Твердий сир

Середня вартість твердого сиру "Ланки Гора голландська 45%" підстрибнула з 404,53 до 472,27 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо російський 50%", який у жовтні в середньому продавався по 365,76 гривні за кіло, тепер коштуватиме 375,32 гривні.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще

Ковбаса

Ковбаса "Алан Брауншвейзька" сирокопчена несподівано подешевшала з 708,46 до 668,53 гривні за кіло, втім цінник залишається рекордно високим. Ковбаса "Глобине" cалямі варено-копчена піднялася в ціні з 220,27 до 224,00 гривні за кіло.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Оливки

Оливки "Іберіка" зелені без кісточки в середньому коштуватимуть 84,14 гривні за 300 грамів. Для порівняння, у жовтні цінник був на порядок нижчий – 80,87 гривні. Оливки цієї торгової марки з кісточкою подорожчали з 77,71 до 80,80 гривні за 300 грамів. Оливки "Іберіка" чорні без кісточки подорожчали на понад 2 гривні - до 90,61 гривні за 300 грамів.

Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на оливки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, без сніданку не залишимося: українців обнадіяли новими цінами на гречку та інші крупи.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, акції не потрібні: супермаркети порадували українців цінами на цукор, яйця та олію.