В Україні дуже несподівано почали знижуватись ціни на помідори. Це відбувається на тлі помітного скорочення пропозиції даної продукції з місцевих тепличних комбінатів. Повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Фермери знизили ціни на томати до 45-60 гривень за кілограм. Якщо порівнювати з кінцем попереднього тижня, цінник знизився в середньому на 18%.

Овочі, скріншот: YouTube
Овочі, скріншот: YouTube

За словами фахівців, здешевлення помідорів призвело до зниження попиту, яке було спровоковано недавнім підвищенням цін. Також вплинула якість продукції. Оскільки більшість тепличних комбінатів повідомили про швидке завершення сезону та проводять зачистки, то на продаж пропонуються залишкові партії помідорів, якість яких можна оцінити як нижчу за середню.

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі
Показати ще

Гравці ринку прогнозують, що цінники на томати можуть знижуватися й надалі, якщо ситуація з попитом та темпами збуту не покращиться.

Водночас у супермаркетах спостерігається зниження цін на деякі сорти огірків. За даними порталу "Мінфін", середній цінник на гладкі огірки знизився з 78,20 до 70,03 гривні за кілограм. Також доступнішими стали огірки довгоплідні - ціна впала з 99,99 до 78,89 гривні за кіло.

Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на огірки. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, картопля, капуста та перець: ціни вже невтішні, а прогнози невтішні.

Також наш портал інформував, що буде з цінами на продукти до Нового року: експерти попередили українців.

Крім того, ми писали, яйця по 75 грн: у Раді зізналися, як зміняться ціни на продукти з приходом заморозків.