І претензій до каналу щодо оприлюднення ним якихось "шкідливих" даних – немає.

Про це сказав речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ексклюзивному інтерв'ю для Telegram-каналу "Труха", пише Oboz.

Він зазначив, що його команда співпрацює з "Трухою". Адже Telegram-канали дають інформацію швидше ніж навіть оголошується тривога. А ці секунди можуть врятувати комусь життя.

Разом з тим пресслужба Повітряних сил має спеціальну групу, яка веде "бойове чергування" в Telegram, відстежуючи інформацію, яка може нашкодити ЗСУ. Таку, наприклад, як оприлюднені відео, на яких зафіксовано "прильоти" по інфраструктурі та житловому сектору. В цьому плані до "Трухи" претензій немає.

"Якби були, то ми б вам подзвонили", – усміхається Ігнат.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Відстежують працівники пресслужби ПС ЗСУ також і те, як саме подають інформацію українські Telegram-канали, і деколи просять прибрати чи підкоригувати її.

"Дякуємо, що з розумінням ставитесь до того, що якщо ми просимо прибрати ту чи іншу інформацію взагалі, або підкоригувати, чи заголовок, чи некоректно подану інформацію, то робите це", – сказав речник.

Дуже серйозну роботу проводить команда Юрія Ігната в російських пабліках, відстежуючи, що вони "закидають" в інформаційний простір – які "качки" готують, як хочуть вплинути на настрої всередині України, спотворюючи інформацію.

Оскільки російські пропагандисти запускають всякі фейки саме через Telegram-канали, відповідно і боротися з ними ефективніше на одному полі. "Труха" допомагає оперативно реагувати та розкривати російську дезінформацію, щоб вона не поширювалася далі. Тому й співпраця з нею є результативною.

"Тільки так, спільними зусиллями можна досягти того, щоб в інформаційній війні ми б перемагали Росію, яка вкладає в це величезні кошти", – наголосив Юрій Ігнат.