"Візьми палицю та вдари їх": у Польщі водій трамвая може сісти у в'язницю за ненависть до українців

У польському місті Вроцлав спалахнув скандал через ксенофобні висловлювання місцевого водія трамвая щодо українців під час прямого ефіру в соцмережах.

Як повідомляє видання wroclaw.wyborcza.pl, чоловік взяв участь у стримі польських неонацистів із угруповання "Kamractwo".

Під час розмови він заявив, що у Вроцлаві нібито "занадто багато українців" і додав образливі коментарі, закликаючи "ударити їх палицею".

Також водій-трамвайник поскаржився, що йому не подобається бачити українські прапори всередині трамваїв, якими він керує.

Популярні новини зараз
Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода Після ТЦК біжіть у банк: фінустанови вимагають оновлення даних
Показати ще

Біженці. Фото: скрін youtube
Біженці. Фото: скрін youtube

"Жінки теж мають воювати": копи у Києві погрожували українці повісткою за порушення комендантської години

У ніч на 27 листопада у Києві стався скандальний інцидент із затриманням волонтера та дружини військового Алі Ширшиної за порушення комендантської години.

Поліцейські дозволили собі неетичну поведінку стосовно жінки.

Як розповів журналіст Азад Сафаров, того вечора пані Аля поверталася додому з Донбасу, де її чоловік захищає Україну. Через негоду автобус спізнився на годину і вона не встигла дістатися оголошення комендантської години.

О 00:10 жінку зупинили патрульні поліцейські під час проїзду на таксі. Її доставили до відділення для написання пояснювальної.

Порушення комендантської години, скріншот: Youtube
Порушення комендантської години, скріншот: Youtube

Росіянка намагалася підірвати дітей у школі: подруга "злила" всю таємничу про алкоголізм

У російському місті Санкт-Петербург жінка намагалася підпалити банку з порохом біля дитячої спортивної школи.

На нетверезу жінку у дитячому закладі звернули увагу батьки вихованців. Вона огризнулася, мовляв, прийшла за своєю дитиною і викинула банку в урну. Невдовзі неадекватку затримали.

На етикетці на банку був напис "Безнімний мисливський порох "Сокіл"". Що вона хотіла з ним зробити – поки що загадка. Допитати 40-річну Світлану ВІМБО не можуть, у поліції чекають, коли вона прийде до тями після випитого.

Спортивна школа в Санкт-Петербурзі, фото з соцмереж
Спортивна школа в Санкт-Петербурзі, фото з соцмереж

У військових під Києвом відбирали їжу, щоб продавати у супермаркетах

Представник Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян розповіла подробиці розкритої корупційної схеми у військовій частині Київщини.

За її словами, чиновники продавали призначені для військових продукти харчування у магазинах, ринках та ресторанах.

В ефірі телемарафону пані Сап'ян зазначила, що підозра вже повідомлена як посадовцям в/год, так і цивільному підприємцю, який був з ними в змові. Військовим інкримінують зловживання службовим становищем та розкрадання майна, а підприємцю – шахрайство із військовим майном.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Як з 1 грудня в Україні зміняться тарифи на світло, газ, воду та тепло

Кожен наш читач знає, що в Україні взимку платіжки за комуналку зростають дуже різко. На цей раз справа не у підвищенні тарифів. Для опалення житла потрібно використовувати більше газу та електрики, саме тому для багатьох людей платіжки стають просто непідйомними.

На цей раз ви дізнаєтесь, чи буде підвищення тарифів на комуналку з 1 грудня. Відповідь на це запитання надали експерти порталу "На пенсії".

В уряді вже давно говорять про перегляд комунальних тарифів. І головна причина – рекомендації наших міжнародних партнерів, які нам дають кредити та озброєння, провести лібералізацію тарифів, тобто наблизити їх до ринкових цін.

Тарифи на газ, скріншот: YouTube
Тарифи на газ, скріншот: YouTube