В Україні нещодавно мало не трапився блекаут: коли ми "проґавили" цей момент

Через втрату генеруючих потужностей на окупованих територіях та пошкодження інфраструктури внаслідок обстрілів Україна увійшла в опалювальний сезон із суттєвим дефіцитом електроенергії.

Як зазначає економіст Володимир Омельченко, з 22 листопада в енергосистемі періодично фіксується нестача електрики, яку доводиться покривати імпортом та аварійною допомогою з-за кордону.

Через відсутність резервних потужностей країна виявляється на межі блекауту під час масованих ракетних ударів. Нещодавня атака дронів на Київ мало не призвела до відключення столиці.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Забули чек у магазині - потрапили до рук шахраїв: як працює нова схема Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів
Показати ще

Порядки денного вручатимуть по-новому: які зміни анонсували

У парламенті активно готується законопроект про мобілізацію та зміни у військовій службі.

Передбачаються зміни у врученні повістки, мобілізації та прав військовозобов'язаних. Про те, що саме планують внести до проекту, розповів представник президента в парламенті нардеп Федір Вениславський в інтерв'ю РБК-Україна.

Нардеп заявив, що до документа планується внести пункт про видачу повісток не під особисту розписку. Зокрема, буде можливість надсилати чоловікам відповідний документ електронною поштою або рекомендованим листом.

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Іллю Ківу застрелили у Москві: перші подробиці

Із самого центру держави, яка продовжує вести агресивну війну проти нашої країни та народу, прийшли буквально сенсаційні новини. Місцеві журналісти та видання повідомляють, що колишній народний депутат України Ілля Ківа загинув.

Відомо, що Ілля Ківа підтримав окупантів і з часом повномасштабного вторгнення Росії, що ховався на території.

Про це повідомляє пропагандистське видання "Ріа Новини" з посиланням на так звані екстрені служби Росії.

Ілля Кива, фото: скріншот з відео
Ілля Кива, фото: скріншот з відео

Хто скоро залишиться без субсидій – терміни та суми

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками по комуналці, є важлива інформація щодо отримання субсидій.

Справа в тому, що при поданні документів на отримання подібної допомоги потрібно чесно вказувати всі фактори, які можуть вплинути на надання чи ненадання субсидії від держави.

Так, одним із таких факторів можуть стати борги. Важливо розуміти, що йдеться як про борги за комунальні послуги, так і щодо аліментів. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Українцям пояснили, коли чекати відключень світла навіть без обстрілів: ситуація "плачевна"

Олександр Харченко – директор Центру досліджень енергетики – розповів про контрольовану ситуацію в енергосистемі України на 4 грудня.

За його словами, за температури 0 градусів дефіциту електрики немає. Проблеми можуть виникнути лише за -3...-5 градусів.

Проте вже цієї ночі очікується похолодання до -14. У разі нестачі електроенергії Україна компенсуватиме дефіцит імпортом з Європи.

"Наші партнери підтримують нас і вже неодноразово допомагали. Думаю, що цього разу також нададуть допомогу», - сказав Олександр Харченко.

Скрін, відео YouTube без світла
Скрін, відео YouTube без світла