Від підвищення не втекти: що буде з тарифами на воду

В Україні вже порушувалося питання підвищення тарифів на воду, але поки що його відстрочили за рішенням уряду. Що чекає на українців надалі, повідомляють "Факти ICTV".

Через повномасштабну війну в Україні було зруйновано та пошкоджено багато об'єктів, зокрема водоканали. Відновлюватись непросто, адже поточні тарифи на воду не дають підприємству можливості заробити.

Президент асоціації "Укрводоканалекологія" Дмитро Новицький заявляє, що Світовий банк готовий допомагати у відновленні об'єктів, але одна з його вимог – перегляд тарифів для населення.

Вода з-під крану. Фото: скрін youtube
Вода з-під крану. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому
Показати ще

Штурм ухилістів продовжується: працівники ТЦК беруть в облогу Sportlife і ринки

Після тренажерних залів та баз відпочинку на Закарпатті працівники ТЦК дісталися Києва та Тернополя. У Києві розпочали рейди зі спортзалів, а у Тернополі чоловікам виписували повістки прямо на ринку.

Про це пишуть місцеві телеграми-канали.

На одному з опублікованих роликів працівники військкомату разом із поліцейськими шукають чоловіків серед торгових лав.

Продавці явно не очікували такої зустрічі та стали гучним тоном відстоювати свої права перед людиною у військовій формі та папкою.

ТЦК штурмують Тернопіль та Київ. Фото скріншот Telegram
ТЦК штурмують Тернопіль та Київ. Фото скріншот Telegram

В Україну мчить негода: синоптик попередив про штормовий вітер і сильні морози

Погода в Україні суттєво зіпсується найближчими днями. У ці вихідні на нас очікує суттєве зниження температури повітря та сильний штормовий вітер.

Після Дня святого Миколая, 6 грудня, в Україні температура в Україні почала активно знижуватись.

Синоптик попереджає, що середні температури найближчими днями у всіх країн коливатимуться нижче за 10 градусів морозу.

Зокрема, 9-10 грудня, прогнозується пік холодів, — у північних та східних регіонах стовпчик термометра може показувати рекордні 12-18 градусів нижче за нуль.

Погода зима. Фото Freepik
Погода зима. Фото Freepik

Перевірка лічильників починається: коли українцям доведеться відчинити двері для комунальників

Перевірку лічильників в Україні тимчасово призупинили через воєнний стан. Проте з червня уряд дозволив відновити перевірку побутових лічильників електроенергії, тепла, газу та води.

Тепер усі громадяни, у яких настав термін перевірки, мають пройти її протягом трьох місяців після закінчення опалювального сезону.

Якщо людина не пам'ятає останню дату перевірки, спеціалісти відповідних служб самі зв'яжуться зі споживачами та повідомлять про необхідність демонтажу лічильника для перевірки його метрологічних характеристик та подальшого монтажу.

Лічильники води. Фото: скрін youtube
Лічильники води. Фото: скрін youtube

Проблеми з виплатами можуть розпочатися вже у січні: грошей не вистачить

Якщо американські політики найближчим часом не домовляться про допомогу Україні, вже на початку наступного року можуть виникнути серйозні проблеми із соціальними виплатами.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Подласа.

Наразі в Америці точаться суперечки між двома основними партіями, пов'язаними з наданням допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Документ також включає фінансування зміцнення кордону між США і Мексикою, проте республіканці вимагають збільшення фінансування на кордон. Тому законопроект зараз заблоковано у Сенаті.

Виплати на дітей, фото: Знай.ua
Виплати на дітей, фото: Знай.ua