На власника одного із найбільших алкогольних холдингів України Євгена Черняка, якого вже підозрюють у фінансуванні озброєної агресії росії, Служба безпеки України зібрала доказову базу.

За даними слідства, незважаючи на повномасштабне вторгнення, його компанії продовжили вести бізнес із країною-агресором.

Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків та зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету Росії близько 6 млрд у гривневому еквіваленті.

Публікація СБУ, скріншот: Facebook
Публікація СБУ, скріншот: Facebook

Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували у Рросії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Євген Черняк: фото з Facebook
Євген Черняк: фото з Facebook

У ході обшуків в офісних приміщеннях холдингу в Україні виявлено документи та інші речові докази незаконної діяльності на користь країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Черняка та ще 6 топ-менеджерів його компаній за ч. 2 ст. 28, ст. 111-2 Кримінального кодексу України (допомога державі-агресору, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Вирішується питання про накладення арешту на їхнє особисте та корпоративне майно для передачі в управління АРМА.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

Нагадаємо, Євген Черняк: досьє та біографія.

Раніше повідомлялося, калітнянські чиновники закотили собі шикарний корпоратив: обмити виписані премії.

Також, сільський голова виписав собі премії майже в 400% від зарплати і не посоромився це підтвердити.