Холодильник це без перебільшень найбільш популярний електроприлад у домі. Однак через неправильне використання й нехтування правилами експлуатації, обслуговування, побутова техніка може швидко вийти з ладу. Навіть найнадійніші моделі відомих світових брендів не здатні працювати багато років, якщо не притримуватись певних правил у користуванні.

Що зробити для того, щоб холодильник прослужив вам не ще не один десяток років, розповідає "Закарпаттяобленерго" на своїй сторінці в Facebook. Також поради дозволять вам суттєво зекономити на платіжках за світло.

Холодильник Фото: скрін youtube
Холодильник Фото: скрін youtube

Фахівці не радять встановлювати холодильник біля газової плити або опалювальних приладів, адже це має негативний вплив на охолоджувальні елементи приладу.

Також не варто встановлювати холодильник там, де на нього буде падати пряме сонячне проміння.
Енергетики також не рекомендують ставити в холодильник гарячу їжу.
Для його справної роботи, важливо регулярно його розморожувати, адже через зайвий лід, холодильник споживає більше елктроенергії.
Спеціалісти також радять влітку слідкувати за температурою у кімнаті, де стоїть холодильник(у приміщенні, де температура досягає 30 градусів тепла, холодильник споживає удвічі більше електроенергії).

Крім того, Знай.ua повідомляв, енергосистема може не витримати: в "Укренерго" екстрено попередили споживачів

Також наш портал розповідав про електролічильник у приватному будинку: в обленерго розклали по поличках важливе питання

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що нові платіжки заженуть у кредити: тарифи на воду та каналізацію піднімають до 80 гривень