Колишній командир полку "Азов" та заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади майор ЗСУ Максим Жорін "Мосе" заявив про те, що в теперішніх реаліях нам не варто розраховувати на допомогу Америки та Європи, а варто сфокусуватися на власному виробництві зброї.

Про це він розповів у інтерв'ю ТСН.

Він визнав той факт, що наша оборона тримається в основному на західному озброєнні. Це відбулося через те, що політика України не була спрямована на виробництво воєнної техніки.

Максим Жорін. Фото скріншот Youtube
Максим Жорін. Фото скріншот Youtube

"Очевидний факт, що ми дуже сильно залежимо в плані бойового забезпечення від західних країн на сьогоднішній день. Пов'язано це з тим, у першу чергу, що ми не мали власних потужностей для виробництва всього того, що необхідно нам для війни", - зазначає екскомандир "Азову".

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Військовий зазначає про те, що нашій країні не варто дуже опиратися на допомогу міжнародних партнерів, а варто сфокусуватися на власному виробництві зброї. Ресурси інших країн вичерпуються, і вони починають розуміти те, що у цьому світі ніхто не гарантує безпеку.

Максим Жорін. Фото Telegram
Максим Жорін. Фото Telegram

"Те, що у нас було, ми продали, "прогуляли" все і не побудували нічого нового. У цей час на початку війни зі скрипом, зі складнощами нам починають допомагати західні країни, і це супер як нам допомагає. Але після цього етапу ми мали б почати абсолютно інший процес. Замість того, щоб побудувати все своє майбутнє, спираючись на іншу допомогу, ми мали обов'язково почати будувати власні сили. І ми відверто про***ли цей час, коли мали це робити. Цей час потроху спливає", – пояснює Жорін.

Він додав про те, що поки війна фізично не дійде до інших територій, вони весь цей час будуть думати лише про себе та свої проблеми, а не про Україну.

Нагадаємо, Максим Жорін: Як тільки росіяни зберуть під Бахмутом боєздатні сили, то знову будуть намагатися наступати

Як повідомляв "Знай.ua", екскомандир полку «Азов» Максим Жорін розповів, як насправді воюють кадирівці

Знай.ua писав, військовий пропонує відправити на фронт Дмитрука і Куницького: "В армії від них користі було б значно більше"